Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:23:45

До Прилук можуть передислокувати військові частини, які нині розміщені в зоні ООС

28.01.2022   12:22Агенцiя

Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) розглядає Прилуки як потенційне місто для передислокації військових частин, розміщених в зоні ООС.

Про це у сесійній залі Прилуцької міської ради розповів в.о начальника Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Іван Черняк, повідомляє ТК «ТІМ».
«Була створена комісія, яка їздить по всій Україні, по Чернігівській області: шукають місце для розміщення військової частини, яка вже діюча, це приблизно від 3 до 4 тисяч особового складу цієї частини на постійній основі. Не знаю які критерії були, але вчора (26.01) було обране наше місто Прилуки», - сказав він.
Всі фінансові витрати із облаштування інфраструктури для майбутньої військової частини здійснять США. Від Прилуцької міської ради потрібен дозвіл на можливість розгляду та земельна ділянка.
«П’ять гектарів для побудові інфраструктури: житлові будинки, дитячий садок, школа, стадіон. Всі проекти будуть погоджені із місцевими органами влади», - додав Іван Черняк.
Загалом необхідно знайти та виділити 10 гектарів на території міста та 30 гектарів за межами для можливої бойової підготовки.

«Якщо ми дотримаємось таких критеріїв наше місто буде розглядатись як можливе для розміщення такої військової частини і створення відповідних умов. Кошти – все за рахунок США. Програма ця дуже швидко буде реалізована, якщо рішення таке прийняте, протягом півроку все будівництво майже буде закінчено», - сказав Іван Черняк.

РНБО відмітило Прилуки серед інших населених пунктів Чернігівської та Полтавської областей та наразі працює в Черкаській, додав в.о начальника Прилуцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Міський голова Ольга Попенко підтримала дану ініціативу РНБО.

priluki.city

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини