Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:16:50

ДБР викрило поліцейського з Чернігівщини, який знущався із затриманих

11.01.2022   22:06Агенцiя

Слідчі Теруправління ДБР Києва завершили досудове розслідування стосовно інспектора патрульної поліції Чернігівського райуправління поліції, через дії якого громадянин отримав інвалідність.

Про це повідомляє ДБР.

У січні 2020 року під час чергування правоохоронець з колегою на службовому авто переслідували водія скутера, який їхав без реєстраційного номера.

Коли водій скутера зменшив швидкість один з правоохоронців без попередження та вимоги зупинитися підбіг до нього та вдарив кулаком у плече.

Злякавшись чоловік намагався залишити місце пригоди, але поліцейський заскочив на скутер і вже під час руху продовжував бити та душити чоловіка.

Після того як громадянин впав та втратив свідомість правоохоронець продовжив його бити. Свідками цього стали кілька перехожих.

Потерпілий потрапив до лікарні з відкритою черепно-мозковою травмою, і як наслідок отримав інвалідність.

Поліцейські запропонували постраждалому оплатити його лікування, аби той не подавав заяву, але обіцянку не виконали. Мало того, вони намагалися запевнити чоловіка, що знайшли його вже лежачого на узбіччі дороги.

Всі фігуранти кримінальних проваджень підозрюються у перевищенні службових повноважень, що супроводжувались насильством та погрозою застосування насильства, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Процесуальне керівництво здійснюють обласні прокуратури, оперативний супровід – ДБР.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини