Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:54:09

У Чернігові рівень вакцинації від COVID-19 обома дозами вакцини - 45,3%

11.01.2022   11:55Агенцiя

У Чернігові продовжує зменшуватися кількість хворих на COVID-19 та госпіталізованих пацієнтів з цим захворюванням - про це на ранковій нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міськради повідомив генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар.

На минулому тижні ковід виявили у 227 осіб, одужали після цієї хвороби - 304 особи. Було госпіталізовано 69 осіб та виписаний з одужанням 41 пацієнт. На жаль, 9 осіб померли.

На сьогоднішній день 138 осіб знаходиться у стаціонарах, що складає 27,3% від загальної кількості хворих на ковід. З числа госпіталізованих 107 осіб знаходяться на кисневій підтримці і 7 осіб - на штучній вентиляції легень.

Якщо порівнювати перший тиждень січня цього року з аналогічним періодом минулого року, то зараз менша і кількість хворих, і кількість госпіталізованих людей. У той же час, сам перебіг хвороби у багатьох пацієнтів став важчим, потребу в кисневої підтримці зараз мають майже на третину більше пацієнтів, ніж минулоріч.

Що стосується дітей, то на даний час у Чернігові 7 хворих осіб, одна дитина знаходиться у стаціонарі з перебігом хвороби середньої тяжкості.

Повний курс вакцинації на сьогодні в Чернігові пройшли 45,3% дорослих жителів, це 106 407 осіб. Першу дозу вакцини отримали 49%, або 115 128 осіб. І вже 115 чернігівців отримали третю, бустерну дозу вакцини.   

Також Владислав Кухар зазначив, що кількість людей, які виявляють бажання вакцинуватися першою дозою вакцини, у Чернігові значно скоротилася. Середня кількість вакцинацій першою дозою на день - всього лиш приблизно 90-100 осіб.

Що стосується наступної хвилі захворюваності на Ковід-19, яка викликана новим штамом Омікрон, то вона, за даними МОЗ, очікується у лютому. Чернігівцям, які ще не вакциновані, варто не зволікати і зробити це якнайшвидше, поки ще є час. На сьогоднішній день вакцинація - це єдиний науково доведений спосіб уберегти себе від тяжкого перебігу захворювання.

Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.