Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:11:33

Підсумовуємо результати реалізації проєкту "Я –Медіа" на Чернігівщині в 2021 році

05.01.2022   10:37Агенцiя

У грудні 2021 року були проведені 2 блог-кафе на актуальну тематику.

2 грудня  відбулося  Блог-кафе №4 «Цифрові інструменти дизайну в арсеналі сучасного блогера-правозахисника» (модератор – кандидатка історичних наук, доцентка кафедри правоохоронної діяльності та загальноправових дисциплін Національного університету «Чернігівська політехніка» Алла Нітченко).
 
Разом зі спікером учасники поринули у світ цифрових можливостей та технологій: дізналися ефективні шляхи донесення нової інформації суспільству. Зокрема, учасники блог-кафе ознайомилися з таким інструментом створення візуального контенту як комікси на правоосвітню тематику. Об’єднавшись у групи чи поодинці, учасники заходу змогли власноруч створити свої власні комікси соціального та правозахисного спрямування, а також поділилися ними у спеціально створеній відкритій фейсбук-групі “Цифрові інструменти блогера”.
21.12.2021 року в рамках проєкту “Я-Медіа” на Чернігівщині відбулося Блог-кафе №5 на тему “Освітній блог-канал як міст між поколіннями” (модератор – Людмила Ремньова, координаторка проєкту “Я-Медіа” в Чернігівській області). Учасники блог-кафе змогли детальніше познайомитися з сучасними  платформами для створення освітнього блог-каналу, принципами визначення його тематики, формування портрету цільової аудиторії, складання контент-плану тематичного освітнього блогу та вибору основних  інструментів й прийомів, що дозволяють урізноманітнити контент та краще утримувати увагу своєї  цільової аудиторії. Креативна атмосфера та ефективний нетворкінг допомогли учасникам блог-кафе краще зрозуміти, як створювати цікавий та різноманітний контент блог-каналів для своїх підписників з урахуванням сучасних трендів 2021 року.

Заходи грудня  були особливо  актуальними та корисними як для майбутніх молодих блогерів, так і для тих, хто вже веде свої блог-канали і шукає  нових ідей та свіжого погляду на сучасні комунікаційні інструменти.
Отож в цілому в 2021 році в рамках проєкту «Я-Медіа» було проведено 8 різноманітних заходів, до яких долучилося більше 100 учасників.

Наступний 2022 рік буде не менш цікавим. Ще заплановані 5 блог-кафе, зустрічі з естонськими партнерами та підведення підсумків менторської програми.  Слідкуйте за анонсами, долучайтесь до проєкту та скористайтеся можливістю вчасно сформувати  корисні медійні навички та розвинути свої лідерські якості.
 
Познайомитися з тематичними блогами, створеними відео та постами учасників проєкту можна:
- у відкритій групі проєкту «Я-Медіа» за покликанням https://www.facebook.com/groups/409503520906838;
- в Телеграм-каналі проєкту «Я-Медіа» в Чернігівській області https://t.me/ChernihivIamMedia;
- на Чернігівській блогосфері https://blog.stu.cn.ua/category/ja_media/.
Основна тематика блогів стосується  проблем дискримінації, домашнього насильства, лідерства, гендерної рівності, боротьби з корупцією, дистанційної освіти під час карантину, екологічних проблем, булінгу, розвитку соціальних мереж,  ролі відіоблогінгу  у вирішенні соціальних проблем та розбудові громад.

На Чернігівщині з вересня 2021 року  реалізується   правозахисна програма «Я – Медіа» Національним університетом «Чернігівська політехніка» у партнерстві з громадською організацією «Фундація Прав Людини», Університетом міста Тарту (Естонія), Сумським державним університетом  за фінансової підтримки  Міністерства закордонних справ Естонської Республіки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини