Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:33:23

На Чернігівщині у 2021 році відремонтували 188,2 км державних доріг

03.01.2022   11:59Агенцiя

Попередньо орієнтовний план на цей сезон був 182 км. Він перевиконаний. Є об'єкти повністю завершені у 2021 році, а також перехідні на 2022.

Загалом за сезон дорожники на Чернігівщині уклали 188,2 км фінішного шару покриття та 244,5 км вирівнюючих шарів асфальтобетону.

У 2021 році завершений ремонт ділянки дороги Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин від Ніжина до Прилук, включаючи об’їзну Ніжина. Протяжність ділянки 74,9 км. Термін реалізації – 2020 – 2021 роки. У 2021 році завершені роботи із влаштування нового покриття на 21 км на об’їзній Ніжина. Завершено роботи по влаштуванню системи освітлення та відеоспостереження. По всій протяжності ділянки проводились роботи з облаштування дороги технічними засобами організації та безпеки дорожнього руху. Також в процесі ремонту оновлено сім мостів. Підрядна організація – ТОВ «СП «Автострада».

Поблизу села Хвилівка встановлена система автоматичного зважування великовагового транспорту у русі WIM. Підрядна організація – ТОВ «Інтеграл Сістемс».

Продовжені розпочаті у 2020 році масштабні роботи з капітального ремонту дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною. Загальна протяжність ремонту по території Чернігівської області – 143 км. У 2020 році на 12,4 км був влаштований верхній шар покриття. Станом на кінець 2021 року 103,6 км траси мають фінішний шар асфальтобетону. Продовження робіт у 2022 році. Підрядні організації, задіяні на ремонті – ТОВ «ДС Пром Груп», ТОВ «СП «Автострада», ТОВ «ШБУ-77». Дорога ремонтується в рамках до державного інвестиційного проекту «Приведення стану автомобільної дороги транспортного сполучення Київ – Суми – Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних вимог». В процесі капітального ремонту дорога приводиться у відповідність до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Розбиті бетонні плити та чорнощебеневе покриття замінюється на асфальтобетон. Реконструюються мости, що раніше не відповідали нормам по габаритам та вантажопідйомності.

У 2021 році на дорозі Н-07 Київ – Суми – Юнаківка завершені роботи з реконструкції мосту через річку Удай біля села Манжосівка. Встановлено перебудовано два мости на об’їзній Прилук – шляхопровід через залізницю та ще один міст через Удай. Наразі на ділянці продовжуються роботи з укріплення схилів земляного полотна та поширення дорожнього полотна. Поблизу села Олексинці реконструйований міст через річку Лисогір. У цьому році встановлена нова споруда, у наступному будуть проводитись роботи з ремонту підходів та асфальтування фінішним шаром асфальтобетону. Поблизу села Переволочна розпочато реконструкцію третього мосту через річку Удай. Вже розпочато забивання паль для нових опор. Продовження робіт у 2022 році. Також у наступному році планується приступити до реконструкції ще одного шляхопроводу через залізницю поблизу села Петрівське. Субпідрядна організація, задіяна на мостах, - ТОВ «Синергія Міст».

Завершений ремонт 45-кілометрової ділянки дороги Т-25-27 Бобровиця – Свидовець – Новий – Биків – Ічня на ділянці між трасами Р-67 та Н-07 – від Монастирища до Нового Бикова. У 2020 були розпочаті роботи з влаштування шару регенерації та вирівнюючого асфальтобетону. У 2021 їх продовжили та уклали фінішний шар, завершуються окремі роботи з облаштування придорожньої інфраструктури. Підрядні організація - ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» та «AzVirt» LLC.

Відремонтована ділянка дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів, що поєднує траси М-01 та Р-56 – у селі Киїнка. Протяжність ремонту – 3,6 км. Відремонтована сама дорога, міст через річку Киянка. По селу облаштована пішохідна зона з тактильної плитки. Встановлено освітлення. Облаштована обстановка дороги. Нанесена тимчасова жовта розмітка, навесні натомість неї буде наноситись холодний пластик. Підрядна організація – ТОВ «ШБУ №14».

Відремонтовано 14,8 км розбитої дороги Т-25-19 Холми – Авдіївка – Оболоння – по селу Авдіївка та від Хлоп’яників в сторону Холмів. Обидві ділянки прилягають до національної траси Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч. Оновлено дорогу з посиленням конструктиву, відремонтовано три мости, облаштована інфраструктура по населеним пунктам. Підрядна організація - ПрАТ "ШРБУ №82".

У 2021 році розпочатий ремонт 20-кілометрової ділянки дороги Н-27 Чернігів – Мена - Сосниця – Грем’яч від Стахорщини до Новгорода – Сіверського. Влаштовано 5,1 км шару регенерації та вирівнюючого шару. Також проводилась робота з прибирання хащів, що нависали над проїзною частиною. Продовження робіт у 2022 році. Підрядна організація - ТОВ «ДС Пром Груп».

Також розпочатий ремонт дороги Т-25-03 Вільне – Кролевець – ділянки по території Чернігівської області від села Вільне до межі з Сумщиною. Протяжність – 11 км. У цьому році влаштовано шар посилення основи та вирівнюючий шар асфальтобетону. Продовження робіт – у 2022 році.

Розпочато роботи з капітального ремонту ще шести мостів, які будуть продовжені у 2022 році:

- міст через р. Снов біля с. Гвоздиківка на дорозі державного значення Р-83 Славутич — Любеч — Ріпки — /М-01/ — Городня — /Н-28/ — Сновськ — Корюківка — Семенівка — Костобобрів — Чайкине — /Н-27/. Підрядна організація - ТОВ "Будівельне управління механізації"

- три мости через суходіл поблизу с. Пакуль та с. Михайло-Коцюбинське на дорозі Р-56 Чернігів — Пакуль — КПП “Славутич” — Чорнобиль – проведений тендер, підрядник - ТОВ "Будівельна Компанія РЕДДІТО"

- два мости на дорозі Н-28 Чернігів — Городня — Сеньківка - через р. Смяч поблизу с. Політрудня та через р. Тетева поблизу с. Гасичівка. Підрядна організація - ТОВ «Укртрансміст».

Впродовж 2021 року проведена чимала робота з проектування ремонтів наступного періоду. Це бюрократична толока з оформлення документів та проходження певних процедур, яка проводиться до безпосереднього виконання дорожніх робіт. Зробленіп проєкти, пройдені експертизи, оголошені тандери, по окремим об’єктам вже підписані договори. Орієнтовний план ремонту на сезон 2022 року буде відомий орієнтовно до березня.

Балансоутримувачем доріг державного значення в області є Служба автомобільних доріг (регіональна структурна одиниця Державного агенства автомобільних доріг України - Укравтодору). У підпорядкуванні відомства 2953 кілометрів трас міжнародного, національного, регіонального та територіального значення, що проходять територією області. Чернігівщина має найбільшу мережу державних доріг в Україні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини