Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:22:45

В поліції Чернігівщини обговорили стан дотримання прав людини в 2021 році

29.12.2021   19:35Агенцiя

Сьогодні за ініціативи представника Управління дотримання прав людини Національної поліції України в Чернігівській області Лариси Борисенко в главку зустрілися керівники різних поліцейських підрозділів, працівники регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги, громадських організацій.

Лариса Борисенко прозвітувала перед присутніми про стан дотримання прав людини поліцейськими в Чернігівській області у 2021 році. Вона окреслила коло завдань, визначених перед Управлінням дотримання прав людини НПУ:

- забезпечення реалізації в органах (підрозділах) поліції принципу дотримання прав людини під час застосування поліцейських заходів;

- організаційне забезпечення діяльності та контролю за роботою ізоляторів тимчасового тримання;

- забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, недопущення та усунення проявів дискримінації в діяльності органів (підрозділів) поліції;

- координація та організаційно-методичного забезпечення в органах (підрозділах) поліції протидії та запобіганню домашньому насильству та насильству за ознакою статі;

- дистанційний зовнішній контроль за організацією роботи із затриманими особами, забезпечення їх прав, дотримання процесуальних гарантій при внесенні інформації до інформаційної підсистеми автоматизованого обліку дій із затриманими особами інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України тощо.

- Реалізуючи цей комплекс завдань, протягом року я здійснила низку перевірок підрозділів поліції області. Щоразу я акцентувала увагу поліцейських на неухильному дотриманні та охороні прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, — повідомила представниця Управління дотримання прав людини Нацполіції.

Лариса Борисенко розповіла, що упродовж майже дворічного перебування на посаді налагодила тісну співпрацю з органами місцевого самоврядування,  працівниками регіонального представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області, громадськими організаціями, які опікуються захистом прав людини. Спільними зусиллями вони організували та провели низку семінарів, занять та інших правопросвітницьких заходів як з громадянами, так і з поліцейськими.

Яскравим прикладом просвітництва стало проведення виставки «Річ у тім 2.0» у рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства». Проведення такої виставки Лариса Борисенко ініціює вже другий рік поспіль. Експозиція покликана привернути увагу суспільства до проблем подолання насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

Окремо представниця Управління дотримання прав людини Нацполіції  відзначила прагнення поліції Чернігівської області до удосконалення своєї діяльності. Зокрема, невдовзі буде впроваджено інформаційну підсистему «Custody Records» у підрозділах поліції області. Її запровадження має на меті вдосконалення стандартів захисту прав поліцейських та затриманих осіб.

- «Custody records» — це не просто інформаційна підсистема чи комплекс програмно пов’язаних між собою технічних засобів. На нас чекає зміна самої філософії затримання шляхом прозорої фіксації усіх його етапів, — підкреслила Лариса Борисенко.

У свою чергу, заступник начальника ГУНП в Чернігівській області Олександр Комлик високо оцінив значення співпраці правоохоронців і правозахисників. За схожим звучанням назв роду діяльності тих та інших — необхідність однакового розуміння потреб суспільства, готовності конструктивно взаємодіяти у питаннях забезпечення прав людини.

- Поліція завжди відкрита до діалогу, в тому числі, з громадськими правозахисними організаціями. Ваші підтримка, поради, а інколи і зауваження допомагають нам ефективніше служити народові України і захищати права, свободи та законні інтереси громадян, — наголосив Олександр Комлик.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини