Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:07:24

Судові охоронці Чернігівщини відпрацювали тактику реагування у разі ускладнення оперативної обстановки в суді

14.12.2021   12:14Агенцiя

Минулий тиждень для співробітників Територіального управління Служби судової охорони у Чернігівській області завершився тактико-бойовим злагодженням. Для його проведення на територію Чернігівського районного суду прибули близько 40 охоронців Феміди.

Під час тренування судові охоронці змоделювали та відпрацювали декілька сценаріїв розвитку подій при виникненні загроз правосуддю.

Зокрема, навчалися стримувати натовп агресивно налаштованих молодиків, що прийшли під будівлю суду. Залагоджували конфлікт з відвідувачем, який намагався проникнути на територію суду з вогнепальною зброєю. Опрацювали порядок дій наряду та резерву у разі виявлення предмету, схожого на вибухівку, деблокували виїзд спеціального транспорту з території суду. Паралельно відпрацьовували різні тактичні прийоми, такі як: «затримання», «видалення» та «деблокування приміщення» тощо.

Подібні тактико-спеціальні навчання є невід'ємною складовою службової діяльності Служби судової охорони. Кожне тренування стараються використати з максимальною користю для покращення професійної підготовки особового складу до реагування на нештатні ситуації, каже заступник начальника територіального управління (зі служби) Служби судової охорони у Чернігівській області полковник Служби Валерій Голець.

-  Одне діло - вивчити алгоритм на папері, інше - можливість покроково відпрацювати злагодженість дій на практиці, в умовах, наближених до реальних. Крім того, такі навчання загартовують наших бійців як фізично, так і психологічно, що також є важливим моментом під час несення служби з охорони об’єктів системи правосуддя, -  прокоментував Валерій Голець.

За оцінкою керівництва навчанням, усі його учасники успішно виконали поставлені перед ними завдання.
 

За інформацією ТУ ССО у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини