Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 12:26:44

Учасники АТО/ООС завжди можуть розраховувати на підтримку служби зайнятості

10.12.2021   09:27Агенцiя

Захисники Вітчизни, які шукають роботу, завжди можуть розраховувати на підтримку служби зайнятості у питаннях реінтеграції до мирного життя шляхом працевлаштування.

У період з 2015 року по 1 грудня 2021 року до обласної служби зайнятості за допомогою в пошуку роботи звернулись 3,7 тис. демобілізованих військовослужбовців – учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил. Кожного третього з них, а це 1,3 тис. осіб, було працевлаштовано. Зокрема, 162 демобілізованих військовослужбовців відкрили власну справу, отримавши допомогу по безробіттю одноразово; 14 - працевлаштовані на нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Крім того, до тимчасової зайнятості було залучено 477 ветеранів. Вони брали участь у благоустрої населених пунктів, впорядкуванні місць поховання загиблих захисників Вітчизни, наданні допомоги сім'ям учасників АТО. За направленням служби зайнятості професійне навчання за актуальними на ринку праці професіями пройшли 244 особи. До речі, під гарантоване працевлаштування. Чоловіки переважно навчалися на слюсарів з механоскладальних робіт, слюсарів–ремонтників, електрогазозварників, операторів котелень, верстатників деревообробних верстатів тощо. Жінки, які проходили військову службу в зоні операції об’єднаних сил, опановували професії кухаря та перукаря.

За 11 місяців 2021 року на обліку в службі зайнятості області перебували 526 безробітних з числа учасників бойових дій. Роботу знайдено для 107 осіб. Цього року учасники бойових дій були затребуваними в сфері сільського та лісового господарства, переробній промисловості, торгівлі. Кожний третій ветеран повернувся до лав Збройних Сил України на військову службу за контрактом. Станом на 1 грудня цього року на обліку в службі зайнятості перебувають 209 безробітних ветеранів.

Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини