Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:03:16

У Чернігівській регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби з’явилось нове обладнання

15.09.2021   12:41Агенцiя

Чернігівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів продовжує оновлювати матеріально-технічну базу.

 Зокрема, в нинішньому році закуплено автоматичний лічильник колоній і аналізатор зон інгібування Scan 4000, два термостати ТСО, низькотемпературний морозильник (до -860С), сушильна шафа, дистилятор, бінокулярний мікроскоп, денсіламетр, вортекс, рН-метр, колонка капілярна хроматографічна, генератор водню тощо.

З-поміж нового обладнання особливу увагу привертає такий сучасний потужний прилад  як автоматичний лічильник колоній і аналізатор зон інгібування Scan 4000 з високим кольоровим вирішенням, який має високу точність і відмінну відтворюваність. Нове обладнання автоматизує рутинні процеси підрахунку колоній, з високою точністю вимірює не менше ніж 16 зон затримки росту, визначає 7 кольорів колоній у різних середовищах.

З роботою аналізатора і його перевагами над іншим обладнанням ознайомився начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен. За його словами, сучасна лабораторія має бути оснащена за останнім словом науки і техніки. Адже це дозволить здійснювати дослідження на більш високому рівні, істотно прискорить їх проведення, підвищить достовірність результатів, що загалом вплине на якість надання лабораторних послуг громадянам та суб’єктам господарювання.

Тож серед пріоритетних завдань лабораторії - закупівля спеціалізованого високочутливого обладнання, завдяки якому можна буде застосовувати найсучасніші технології, поєднуючи класичні і швидкісні методи аналізу для дослідження, запроваджувати інноваційні технології, такі як ПЛР, у реальному часі.

ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини