Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:53:55

Новітні гвинтівки та пістолети-кулемети в українському війську

06.09.2021   10:30Агенцiя

На думку розробників стрілецької зброї в ході проведення війни на Сході України снайперська зброя відіграє дуже важливу роль.

Вже в 2017 році вони розробили низку зразків сучасної снайперської  зброї і патронів до неї. З поміж іншого, після проведення тривалих випробувань напівавтоматична снайперська гвинтівка UAR-10 та болтова снайперська гвинтівка UBR – 008 вже стали на озброєння українського війська Цього ж року модернізована версія гвинтівки UAR-10, гвинтівка UAR-10 M, також пройшла усі випробування та незабаром надійде в підрозділи ЗСУ.

- Гвинтівка UAR-10 в комплекті постачання має магазини, глушник, оптичний прилад тощо. Ефективна відстань на якій вона працює 800-1000 метрів, максимальна дальність 1200 метрів. Модернізована гвинтівка UAR-10 M працює на меншій відстані, внаслідок того, що має коротший ствол та дещо іншу оптику, зменшені габарити, також відрізняється приклад та кількість і ємність магазинів, - зазначив представник компанії стрілецької нарізної зброї та боєприпасів військового призначення «UKROP» Андрій Орєшин.

Як зазначає представник виробника, гвинтівка «СГД» хоча і використовується у війську, проте вже вичерпала свій ресурс і має нижчі характеристики ніж сучасні зразки.
Поряд зі зброєю, компанія «UKROP» займається і виготовленням боєприпасів, це калібр 7,62Х51 мм, 8,6Х70 мм (Lapua Mag), які пройшли випробування та прийняті на озброєння у ЗСУ та інші модифікації.
Водночас вищезазначеним виробником виготовлюється поряд зі снайперськими гвинтівками штурмові гвинтівки та пістолети-кулемети.

 Останньою розробкою є пістолет-кулемет SMG-15 калібром 9Х19 мм, довжиною 620-750 мм, який важить близько 3 кілограмів, надійний та простий в обслуговуванні та призначений для використання сил спеціального призначення. Він має просту установку прицілів, тактичних ліхтарів, лазерів та інших аксесуарів. Значною перевагою його є ергономіка.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент Інформагентства МО України АрміяInform

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини