Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:53:06

Олександр Савченко відвідав з робочим візитом Сновську громаду

01.05.2021   10:13Агенцiя

29 квітня заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко відвідав ДПТНЗ «Сновське вище професійне училище лісового господарства».

Олександр Савченко ознайомився з діяльністю навчального закладу, оглянув приміщення та поспілкувався з персоналом.

Навчальний заклад «Сновське вище професійне училище лісового господарства» - на сьогодні є одним з найвідоміших в області та поза його межами сучасним, прогресивним навчально-виробничим комплексом з підготовки конкурентоспроможних фахівців з сімнадцяти інтегрованих робітничих професій.

Цьогоріч в ньому опановують обрану професію 460 юнаків і дівчат із різних районів Чернігівщини та сусідніх областей.

Враховуючи соціально-економічні реалії ринку праці, задоволення потреб регіонів у робітничих кадрах і фахівцях, забезпечення ефективної зайнятості працездатного населення і задоволення освітніх потреб Сновське ВПУЛГ, окрім первинної підготовки кваліфікованих робітників за професіями: «Озеленювач, лісник, єгер», «Верстатник деревообробних верстатів, столяр», «Кухар, кондитер», «Лісник, єгер», «Штукатур, лицювальник-плиточник, маляр», «Тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва категорії А1, А2», курсової підготовки та перепідготовки за професіями: «Лісоруб», «Верстатник деревообробних верстатів», «Зварювальник», «Кухар», готує фахових молодших бакалаврів за спеціальністю «Лісове господарство», спеціалізація: «Технік лісового господарства» та спеціалізація: «Технолог з обробки деревини». Окрім того, в 2020 року освітній заклад отримав ліцензію на підготовку фахівців за професією «оператор маніпулятора лісовозних машин» (лісове господарство та лісозаготівля), на базі водія автотранспортних засобів категорії «С».

З 2020 навчального року в закладі розпочато підготовку фахівців для харчової галузі за освітньо-кваліфікаційним рівнем «фаховий молодший бакалавр» за спеціальністю «Харчові технології», кваліфікація «Технік – технолог з технології харчування».

Навчальний заклад бере активну участь у проєктах розвитку. Так, з грудня 2019 працює відкритий на базі училища «Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій» здійснюючи підготовку фахівців за професією «Верстатник деревообробних верстатів, столяр» на сучасному австрійському обладнанні.

В тому ж 2019 році за підтримки Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації, освітнім закладом був розроблений та направлений до Міністерства розвитку громад і територій новий проект «Створення навчально практичного центру інноваційних технологій в лісогосподарській галузі – нова якість фахівців лісового господарства» на базі Сновського вищого професійного училища лісового господарства, вартістю 7,7 млн. гривень, який в грудні 2020 року пройшовши оцінювання у рамках відбору проектів регіонального розвитку був включений до списку проектів переможців. Розпочати реалізацію даного проекту планується в червні 2021.
 

У 2020 році Міністерством освіти і науки України за підтримки Європейського Інвестиційного Банку розпочалася реалізація проекту «Створення Центрів професійної досконалості», на базі закладів, відібраних для участі у проекті. Серед професійно-технічних закладів освіти у Чернігівській області учасником проекту визначено Сновське вище професійне училище лісового господарства. Проектом передбачається здійснення будівництва та/або реконструкції закладу, забезпечення належним обладнанням з подальшим створенням центру професійної досконалості.

Колектив училища на чолі з директоркою Ларисою Дубиною, вважають, що створення такого Центру:
по перше - він стане освітнім хабом - унікальним простором, в якому втілюватимуться кращі практики реформи системи професійної (професійно-технічної) освіти, територією нових можливостей для кожного бажаючого навчатися протягом всього життя, стартом для успішної кар’єри та реалізації власного потенціалу.
по друге - сприятиме підвищенню престижу та попиту на професійну (професійно-технічну,) освіту серед молоді і дорослого населення.

Підсумовуючи, можна зробити висновок, що успіх у житті приходить лише до людей, які займаються улюбленою справою, наполегливих і рішучих, які ставлять перед собою цілі і не дивлячись на будь-які труднощі впевнено і цілеспрямовано йдуть до своєї мети.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини