Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 11:34:17

Четверта сесія обласної ради розпочалася, не завершуючись

21.04.2021   09:37Агенцiя

І хоч депутати встигли розглянути лише п'яту частину питань порядку денного поточної сесії, її перше пленарне засідання було вкрай насиченим, змістовним і велелюдним.

Відстоювати перед депутатами свою позицію проти припинення юридичної особи – комунального некомерційного підприємства «Обласний дитячий санаторій «Пролісок» Чернігівської обласної ради», прибули представники цього трудового колективу... Саме при розгляді озвученого питання після тривалої дискусії народні обранці і прийняли рішення оголосити перерву в сесійній роботі до цієї п'ятниці...

На початку ж пленарного засідання, яке провела голова обласної ради Олена Дмитренко разом із своїми першим заступником Ніною Лемеш та заступником Дмитром Блаушем, народні обранці пом'янули воїнів-земляків, які віддали найдорожче - своє життя, відстоюючи волю і свободу, територіальну недоторканність рідної батьківської землі на сході України. Присутні вшанували світлу пам'ять старшого лейтенанта, командира протитанкового взводу роти вогневої підтримки, уродженця Чернігова Володимир Шпака і близько двохсот його побратимів-земляків, які полягли в боях за Вітчизну, хвилиною мовчання. А окремим із родичів загиблих воїнів були вручені почесні відзнаки Чернігівської обласної ради «За мужність і вірність Україні».

В тривожний унісон цьому прозвучала заява від фракції «Слуги народу», яку оголосив депутат обласної ради Дмитро Іванов, звернувши увагу присутніх на ті агресивні виклики, які провокуються скупченням російських військ на кордонах України... Це звернення підтримала своїм виступом і голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко, закликавши всіх до єдності, взаєморозуміння, готовності стати на захист територіальної недоторканості держави...

Свої думки з цього приводу, а також щодо процесів децентралізації в країні, стану боротьби з коронавірусом, зовнішньої військової загрози тощо висловив перед учасниками пленарного засідання народний депутат України Олег Семінський, який разом із своїми колегами-парламентарями від Чернігівщини – Валерієм Зубом та Борисом Приходьком, взяв участь в роботі сесії...

Після затвердження порядку денного сесії народні обранці заслухали інформацію керівника Чернігівської обласної прокуратури Сергія Василини, в якій він окреслив основні аспекти правоохоронної діяльності очолюваного ним силового відомства. Та чи не найбільш приспікливими депутати були до виступу начальника управління охорони здоров'я обласної держадміністрації Петра Гармаша, який прозвітував перед ними про ситуацію, що склалася на Чернігівщині у зв'язу з коронавірусною пандемією. Наскільки лікарні області забезпечені засобами боротьби із COVID-19? Який відсоток заповнення ліжкомісць? Що робиться для того, щоб не було дефіциту кисню в медичних закладах? Яка ситуація з вакцинацією? На всі ці та інші запитання депутати хоч і почули відповідь від керівника медичного відомства, але зажадали більш результативної роботи в цьому напрямі.

Далі депутати прийняли рішення «Про звіт про виконання обласного бюджету Чернігівської області за 2020 рік», а також внесли зміни до рішення обласної ради від 26 лютого 2021 року № 48 «Про обласний бюджет Чернігівської області на 2021 рік». Як було зазначено, ці зміни внесені в установленому порядку до показників обласного бюджету спільними розпорядженнями голів обласної ради і обласної державної адміністрації. Зокрема, прийнято сім спільних розпоряджень, якими видаткову частину обласного бюджету збільшено на 22 708,0 тис. гривень.

Окремим рішенням народні обранці внесли зміни до Комплексної Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки «Чернігівщина конкурентоспроможна». Як зазначено, зроблено це з метою підвищення конкурентоспроможності області шляхом забезпечення підтримки місцевих товаровиробників, нарощування обсягів виробництва місцевих товарів, підвищення їх конкурентоздатності, розширення ринків збуту, розвитку промисловості, забезпечення її кваліфікованими кадрами, популяризації та стимулювання отримання робітничих професій тощо.

Важливим було і прийняття рішення «Про внесення змін до обласної Програми підтримки індивідуального житлового будівництва та розвитку особистого селянського господарства «Власний дім» на 2021-2027 роки», яке сприятиме збільшенню планових обсягів фінансування Програми «Власний дім» на 2,0 млн. грн (замість 1,0 млн.грн) кожного року протягом її дії.

Ще одним із важливих, затверджених сьогодні документів, було рішення «Про внесення змін до Програми впровадження пілотного проєкту з організації територіальної оборони Чернігівської області на 2021-2022 роки». Як було наголошено, прийняття його викликано зміною військово-політичної ситуації навколо України, зростанням загрози збройної агресії з боку Російської Федерації.

Також сьогодні прийняті обласні Програми із: забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2021-2023 роки; проведення археологічних досліджень у Чернігівській області на 2021-2025 роки; залучення організацій громадянського суспільства до надання соціальних послуг за рахунок бюджетних коштів у 2021-2022 роках; підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Чернігівській області на 2021-2023 роки. Внесено зміни до: обласної цільової Програми розвитку туризму в Чернігівській області на 2021-2027 роки; цільової програми національно-патріотичного виховання на 2021-2025 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 26 лютого 2021 року № 47; до рішення обласної ради від 29 березня 2012 року «Про заснування обласної щорічної премії імені Іллі Васильовича Буяльського».

Окрім того, прийнято ще низку нагальних рішень, від виконання яких залежатиме подальший розвиток Чернігівщини. Інші важливі нормативні акти будуть обговорені та затверджені у п'ятницю, 23 квітня поточного року.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини