Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:08:22

У Чернігівській ОДА обговорили дієві способи протидії з незаконним обігом пального

23.03.2021   08:04Агенцiя

Під головуванням прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбувся селектор з протидії нелегального продажу пального. У засіданні взяли участь заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Олександр Савченко та представники робочої групи з ліквідації нелегального обігу та торгівлі нафтопродуктами.

По завершенню селектору учасники робочої групи обговорили питання щодо відпрацьованих об’єктів можливих місць нелегальної торгівлі пальним, а також заслухали результати останніх перевірок.

За словами заступника ОДА, робоча група постійно відстежує інформацію розміщену на Інтерактивній карті нелегальних АЗС, згідно з якою на даний час в області відсутні об’єкти нелегальної торгівлі пальним.

Разом з тим, наразі відпрацьовуються автозаправні станції, що увійшли до переліку, який надала Нафтогазова асоціація України Кабінету Міністрів. У списку присутні 11 АЗС, які мають ліцензії, але допускають порушення.

– Злагоджена робота, співпраця та комунікація усіх контролюючих органів – запорука ефективної роботи з протидії обігу нелегального пального, – підкреслив заступник голови ОДА, та додав, що з початку 2021 року в області проведено 47 перевірок суб’єктів господарювання з реалізації пального. Під час яких зафіксовано 5 порушень. з них у двох випадках складено адміністративні протоколи, решта – кримінальні впровадження.

За інформацією Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА, у ході проведених заходів з незаконного обігу вилучено 934,15 тонни паливно-мастильних матеріалів вартістю понад 21 мільйон гривень, а також обладнання на суму 30 тисяч гривень.

Зокрема у березні цього року виявлено незаконну діяльність 2-х приватних підприємців з реалізації пального без ліцензій та дозвільних документів. Відповідно до чинного законодавства, на них складено 2 адміністративних протоколи. Вилучено 1,15 тонни дизпалива на суму 34 тисячі гривень та демонтовано обладнання на 10 тисяч.

– Перевірки АЗС та можливих пунктів продажу палива мають бути комплексними, адже це й безпека людей та екології, – сказав Олександр Савченко, – Також до перевірок раджу залучати і громади, адже вони мають бути зацікавлені у наповненні свого бюджету від податку з продажу пального.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини