Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:50:36

Обговорили вимоги безпеки під час проведення лісосічних робіт

23.02.2021   12:08Агенцiя

Представники Управління Держпраці у Чернігівській області провели семінари-наради для майстрів виробничих дільниць, вальників лісу, інших працівників і керівників ДП «Чернігівське лісове господарство», ДП «Новгород-Сіверське лісове господарство», ДП «Добрянське лісове господарство» та низки інших.

Учасникам заходів був доведений стан виробничого травматизму у 2020 році у Чернігівській області, проаналізовані обставини та причини нещасних випадків.

Фахівці Управління опрацювали разом із учасниками заходів загальні вимоги безпеки до лісосічних робіт, розробку карт технологічних процесів, обговорили заходи з охорони праці по недопущенню виробничого травматизму під час виконання робіт з підвищеної небезпеки, довели основні правила безпеки праці під час виконання лісосічних та лісозаготівельних робіт.

Одночасно у ході зустрічей був розглянутий порядок та терміни проведення атестації робочих місць, надання пільг та компенсацій, які отримують працівники за результатами атестації, права на пільгову пенсію, порядок їх призначення, порядок отримання мінімальної заробітної плати.

За підсумками проведення семінарів-нарад приймалися відповідні рішення щодо посилення роботи з проведення профілактичних заходів, спрямованих на усунення шкідливих і небезпечних факторів у виробничому процесі, посилення контролю за дотриманням вимог безпеки при проведенні лісосічних робіт, вчасного проведення необхідних інструктажів працівникам, недопущення порушень діючого законодавства з охорони праці та промислової безпеки.

Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини