Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:34:48

В області розробляється програма моніторингу атмосферного повітря

19.02.2021   17:46Агенцiя

18 лютого відбулось третє засідання обласної комісії з питань здійснення державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря та управління якістю атмосферного повітря, де обговорили основні аспекти розроблення відповідної обласної програми.

В обговоренні взяли участь фахівці профільних структурних підрозділів Чернігівської ОДА, дотичних установ і територіальних органів ЦОВВ в області, науковці та громадськість.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Катерина Сахневич зазначила, що наразі в Україні тривають процеси реформування системи моніторингу та управління якістю повітря. Зокрема, на сьогодні Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України розроблений проєкт типової форми програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, який проходить процедуру погодження.

Очільниця профільного департаменту ОДА повідомила, що торік в рамках Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки Національним університетом «Чернігівська політехніка» виконана науково-дослідна робота з оцінки фактичного стану атмосферного повітря області, яка буде взята за основу при формуванні обласної програми.

Після затвердження типової форми Департаментом екології та природних ресурсів ОДА спільно з іншими профільними підрозділами й установами на її основі розроблятиметься обласна програма державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря.

У ході наради учасники розглянули результати досліджень стану забруднення атмосферного повітря, проведені фахівцями КЕП «Чернігівська ТЕЦ» ТОВ фірми «ТехНова» в обласному центрі, а також спеціалістами Чернігівського обласного центру з гідрометеорології. Окрему увагу члени комісії приділили питанню здійснення державного нагляду (контролю) у сфері атмосферного повітря у 2020 році.

За результатами засідання суб’єктам моніторингу атмосферного повітря доручено упродовж 2 місяців підготувати інформацію, необхідну для формування проєкту Програми державного моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря в Чернігівській області на 2022-2026 роки. А до липня розроблений проєкт Програми буде направлений на погодження до Міндовкілля.

– Аби програма моніторингу була дієвою та забезпечувала потреби області в отриманні необхідних даних про стан атмосферного повітря, вже зараз необхідно планувати заходи з розвитку мережі спостережень, зокрема вивчати доцільність створення нових стаціонарних або пересувних постів, – зауважила Катерина Сахневич.

Нагадаємо, що управління якістю повітря здійснюється за принципом розподілу території України на зони та агломерації. Зокрема, область визначена як зона, а місто Чернігів – як агломерація.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини