Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 16:07:34

Фахівці Держпродспоживслужби продовжують моніторити ситуацію з дотриманням Санітарного регламенту у школах

19.02.2021   07:51Агенцiя

Фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чернігівського районного управління Держпродспоживслужби на базі відділів освіти Михайло-Коцюбинської селищної та Новобілоуської сільської рад провели семінари з кухарями загальноосвітніх закладів освіти.

Зокрема, йшлося про зміни в організації харчування школярів відповідно до додатку №9 Санітарного регламенту, який набирав чинності з 1 січня 2021 року.

До відома учасників зібрання доведені вимоги щодо організації харчування і харчових продуктів, які використовуються для харчування в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, заборонених до реалізації у шкільних буфетах (згідно з додатком №10 Санітарного регламенту).

Також фахівці Держпродспоживслужби акцентували увагу присутніх на заходах щодо профілактики кишкових інфекцій і харчових отруєнь серед дітей в організованих колективах, а саме: дотримання правил миття столового посуду, прийом харчових продуктів тільки за наявності супровідних документів, які свідчать про їх походження та якість, кулінарна обробка харчових продуктів, здійснення бракеражу сирої та готової продукції, ведення документації тощо.

Фахівці Городнянського територіального управління Держпродспоживслужби спільно з працівниками відділу освіти місцевої ОТГ також здійснили моніторингове обстеження шкіл на предмет дотримання вимог Санітарного регламенту.

Зокрема, перевірено, як у навчальних закладах дотримуються санітарно-гігієнічних норм облаштування території, гігієнічних вимог до будівель, приміщень, водопостачання, водовідведення, освітлення та опалення, повітряно-теплового режиму.

Акцентувалась увага на безпечності харчових продуктів і наявності технологічного обладнання приміщень харчоблоків. Під час обстеження фахівці також перевірили, як у навчальних закладах за новими правилами відбувається організація харчування дітей, виконуються санітарно-гігієнічні правила і норми утримання шкіл.

За результатами роботи по кожному навчальному закладу надані пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

За дотриманням вимог санітарного законодавства, зокрема Санітарного регламенту, стежать і спеціалісти Семенівського районного управління, разом з представниками відділу освіти, молоді та спорту Семенівської міської ради здійснюючи моніторинг місцевих шкіл. Під час відвідувань навчальних закладів звертається увага на виконанні вимог законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Робиться акцент на організації якісного та безпечного харчування учнів, виконанні вимог при постачанні харчових продуктів, дотриманні технологічного процесу, правил особистої гігієни персоналом та учнями. Також при моніторингових обстеженнях фахівці Держпродспоживслужби звертають увагу на дотримання вимог санітарного законодавства щодо здійснення протиепідемічних заходів під час карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини