Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 22:10:28

У облпрокуратурі відбувся семінар з питань організації розгляду звернень, запитів та особистого прийому

19.02.2021   07:43Агенцiя

У Чернігівській обласній прокуратурі 18 лютого відбувся навчальний семінар у режимі відеоконференцзв'язку на тему: «Правове регулювання та організація роботи з розгляду звернень і запитів, особистого прийому та забезпечення доступу до публічної інформації в органах прокуратури».

Його проведення було заплановано за результатами робочих зустрічей з представниками Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та директором регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Тож захід відбувся за участі регіонального представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Ірини Жмаки, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірини Протченко, регіональногокоординатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Алли Лепехи, працівників Чернігівської обласної прокуратури,керівників місцевих прокуратур, їх заступників та прокурорів.

Відкрив семінар заступник керівника обласної прокуратури Андрій Никифорук. Він зазначив, що думка суспільства про роботу їх установи формується за рахунок прозорості, об'єктивності та результатів розглянутих звернень громадян, які отримали зворотній зв'язок. Тому для нього є важливим, щоб прокурори у Чернігівській області зналипсихолого-поведінкові аспекти роботи із заявниками та володіли вдостатній мірі знаннями для надання відповідних консультацій та роз’яснень.

Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Ірина Жмака розповіла про види відповідальності за порушення вимог законодавства про звернення громадян та доступ до публічної інформації, а також про скарги, які надходять до неї на дії посадових осіб, які безпідставно відмовляють у наданні інформації, порушують строки розгляду та надають неповні відповіді.

Про дію в Україні національного превентивного механізму поінформувала регіональний координатор взаємодії  з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в області Алла Лепеха. Регіональний координатор зазначила, що національний превентивний механізм створений з метою попередження катувань у місцях несвободи. Задля цього представниками Уповноваженого з прав людини здійснюються постійні моніторингові візити до цих установ.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області Ірина Протченко повідомила, що регіональний центр діє з січня 2013 року. У 2015 роцістворені 3 місцеві центри – Менський, Ніжинський та Чернігівський, які надають консультації з цивільних та адміністративних справ. У 2020 році центром розглянуто  21000 звернень громадян.Також за словами Ірини Протченко, громадяни можуть скористатися довідково-інформаційною платформою «WikiLegalAid», яка містить понад 1900 правових консультацій з різних питань.

У ході семінару учасники мали можливість поставити запитання та поділитися власним досвідом і особливостям правозастосування, які виникають на практиці.
Підводячи підсумки,заступник керівника Чернігівської обласної прокуратури Андрій Никифорук висловив щиру подяку запрошеним за змістовну та цікаву інформацію, що обов’язково буде корисною у роботі органів прокуратури зі зверненнями громадян. Зокрема наголосив, що співпраця у вказаній сфері з державними органами та установами – це запорука своєчасного та якісного реагування як на індивідуальні проблеми людей, так і на напружені конфлікті ситуації в громаді в цілому.
 
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини