Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:35:56

Олександр Кодола підбив підсумки попереднього робочого тижня

16.02.2021   10:51Агенцiя

15 лютого на початку щотижневої оперативної наради Ніжинський міський голова Олександр Кодола підбив підсумки попереднього робочого тижня.

Олександр Кодола зазначив, що у зв’язку з погодними умовами, які останній тиждень панували в місті, постали нові виклики перед містом, в першу чергу для комунальних служб. Такої зими як сьогодні не було вже 3- 5 років. Тому достатньо не просто було всім комунальним службам в Україні і Ніжині зокрема. Зауважив, що у комунальних служб є можливість одноразово протягом доби очистити місто тільки на 50%. Міська влада в міру своїх можливостей знаходить кошти для оновлення матеріальної бази комунальних підприємств. Минулого тижня було придбано новий трактор «Кий», в найближчий час буде закуплений сучасний екскаватор JCB. В жодній розвиненій країні світу не має в повній мірі ресурсів для прибирання снігу, оскільки економічно не вигідно закуповувати техніку, яка може знадобитися один раз на 5 років чи тільки на один сезон. «Нам необхідно універсальна техніка, яка могла б прибирати і сніг взимку і влітку чистити місто і в будь-якій ситуації і в будь-яку погоду. Ми поступово будемо цей технічний напрямок оновлювати», - наголосив Олександр Михайлович.

Минулого тижня відбулося  засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій де мобілізували всі засоби приватних структур, всіх установ, організацій, та провели снігову толоку.

Міський голова Олександр Кодола подякував всім комунальним службам, прибиральникам, двірникам,  всім хто долучився до снігової толоки. «Ми показали власним прикладом, що в нашому місті потрібно наводити порядок разом», - наголосив міський голова.

Під час прибирання снігу є складнощі об’єктивного характеру. Десь техніка не може заїхати, тому що занадто вузька вулиця, найгірша ситуація коли водії залишають свої автотранспортні засоби на узбіччях.

Очільник міста звернувся до власників автотранспорту - не залишати автомобілі на узбіччях, щоб  була доступність снігоприбиральної техніки. Доручив, фінансовому управлінню та управлінню житлово-комунального господарства та будівництва розглянути можливість придбання евакуатора для автомобілів, які порушують правила дорожнього руху і правила благоустрою та доставляти їх на штраф майданчик. Штраф сягає до 2 600 грн.

Звернув особливу увагу на своєчасному посипанню доріг піщано-сольовою сумішшю, адже це безпека руху як автомобілістів, так і пішоходів.

Було закуплено 2 600 тонн піщано-сольової суміші, а використано вже 2 400 тонни. Оголошено додатково тендер на закупівлю піщано-сольової суміші.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини