Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:08:54

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

13.02.2021   09:48Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 12 лютого по 8:00 13 лютого 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 8 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 6 пожеж.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- в м. Чернігові по вулиці Шевчука поблизу будинку №14 о 09 год. 19 хв.  12 лютого водій сміттєвоза марки "ЗИЛ 138 КО-431" здійснив наїзд на жінку, яка прибирала сніг на дорозі. Внаслідок наїзду жінка, 1968 року народження, від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці пригоди;

- в м. Прилуки по вул. Костянтинівській біля будинку №70  о 16 год. 12 лютого водій автомобіля невстановленої марки  в межах пішохідного переходу здійснив наїзд на жінку пішохода, яка внаслідок пригоди отримала тілесні ушкодження і була доставлена каретою екстреної медичної допомоги до КНП «Прилуцька центральна міська лікарня». Водій місце дорожньо-транспортної пригоди залишив, вживаються слідчі дії щодо встановлення очевидців, свідків події та розшуку водія.


Пожежі в житловому секторі – 6:

  - в м. Прилуки в під'їзді п'ятиповерхового житлового будинку по вул. Польовій о 10 год. 15 хв. 12 лютого сталася пожежа, вогнем знищено залишки будівельного сміття на площі 6 кв.м. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи. Збиток встановлюється;

  - в  м. Сновськ Корюківського району в господарстві по вул. 30 років Перемоги о 13 год. 35 хв. 12 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (2х4 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни на площі 4 кв.м та майно. Причина та збиток встановлюються;

  - в смт Макошине Менської міської громади  Корюківського району в господарстві  по вул. Польовій о 15 год. 08 хв. 12 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х10 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 2 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів;

  - в с. Новий Білоус Новобілоуської сільської громади Чернігівського району в господарстві  по вул. Проточній о 15 год. 35 хв. 12 лютого сталася пожежа житлового будинку (8х9 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено стіни на площі 3 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

  - в  с. Манжосівка  Сухополов'янскої сільської громади Прилуцького району в господарстві по вул. Шевченка о 16 год. 16 хв. 12 лютого сталася пожежа господарчої будівлі (6х8 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття на площі 24 кв.м та майно, пошкоджено стіни на площі 80 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей;

  - в с. Черниш Седнівської селищної громади Чернігівського району в господарстві  по вул. Садовій о 23 год. 24 хв. 12 лютого сталася пожежа житлового будинку (7х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 2 кв.м. Ймовірна причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

Доповнення до пожежі, яка сталася о 13 год. 11 лютого по вул. Партизанській  у  с. Жукля Холминської селищної громади Корюківського району: під час розбору після пожежі залишків конструкцій будівлі 12 лютого виявлено рештки тіла чоловіка, ймовірно господаря, 1956 року народження.


Інші повідомлення:

1. Протягом доби для проведення робіт із буксирування транспортних засобів 28 разів залучалися підрозділи управління ДСНС у Чернігівській області, було вивільнено 57 транспортних засобів та надано допомогу 81 особі.

2.  В м. Ніжині по вул. Воробйова  о 12 год. 30 хв. 12 лютого  розгорнуто пункт обігріву на базі палатки УСТ-56.

3.  На пункті пропуску "Сеньківка " (Городнянський район) о 20 год. 30 хв. 12 лютого розгорнуто пункт обігріву на базі палатки УСБ-56.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах 10-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –   11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 11 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 11 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 12 лютого по 20 годину 13 лютого очікується хмарна погода, вночі сніг, вдень невеликий сніг,місцями слабка хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 7-12 м/с, місцями пориви 15-20 м/с. Температура протягом доби 10-15º морозу.
По м. Чернігову температура вночі 12-14º, вдень 10-12º морозу.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.