Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:03:15

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

06.02.2021   11:31Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 5 лютого по 8:00 6 лютого 2021 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 3 пожежі та 1 випадок  знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.


Стан доріг:

Для забезпечення експлуатаційного утримання автомобільних доріг області працювали 7 одиниць спецтехніки та 9 працівників від ДП "Чернігівський облавтодор". Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Хід ліквідації аварійної ситуації.


Силами АТ «Чернігівобленерго» станом на 17 год. 30 хв. 05 лютого відновлено в повному обсязі електропостачання мешканцям  55 населених пунктів на території Бахмацького, Борзнянського,  Козелецького, Корюківського, Менського, Ніжинського, Прилуцького, Ріпкинського, Чернігівського та Сновського району, яке було відключене в ніч з 4 на 5 лютого внаслідок несприятливих погодних умов.


Пожежі – 3:

пожежі в житловому секторі – 2:

- в с. Савинки Корюківського району в господарстві по вул.Коцюбинського о 22 год. 13 хв. 05 лютого сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено перекриття на площі 3 кв.м, стіни на площі 5 кв.м та майно. Причина пожежі - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

- в м. Чернігові по вул. Єськова, 10 (корпус 3) о 23 год. 02 хв. 05 лютого в десятиповерховому житловому будинку сталася пожежа в квартирі. Вогнем пошкоджено диван та внутрішнє облицювання стін на площі 10 кв.м. Ймовірна причина пожежі - необережність під час паління цигарок. На місці пожежі виявлено тіло жінки,  1939 року народження.


інші пожежі – 1:

- в смт Козелець по провулку Річному о 01 год. 40 хв. 06 лютого сталася пожежа металевого вагончика (3х4 м). Вогнем знищено конструктивні елементи та внутрішнє облицювання. Власник, причина та збитки встановлюються.


Знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

Групою піротехнічних робіт  та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області  о 12 год. 20 хв. 5 лютого було знищено мінометну міну калібру 82 мм часів Другої світової війни, яку було виявлено о 16 год. 4 лютого на відкритій території біля смт Срібне.


Радіаційний фон:

На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  9-13 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин – 12 мкр/год., Прилуки – 11 мкр/год., Остер – 13 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 10 мкр/год., Сновськ – 9 мкр/год.


Прогноз погоди:

За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 05 лютого по 20 годину 06 лютого очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. На дорогах  ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10  м/с. Температура вночі 10-15º, вдень 6-11º морозу.
По м. Чернігову очікується мінлива хмарність, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний 5-10 м/с. Температура вночі 11-13º, вдень 7-9º морозу.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини