Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:43:41

Формування проєкту регіонального плану управління відходами Чернігівської області - на стадії завершення

05.02.2021   10:00Агенцiя

Результати консультацій з органами виконавчої влади і громадського обговорення Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року та звіту про його стратегічну екологічну оцінку розглянули члени профільної робочої групи на черговому засіданні, яке 4 лютого провів заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко.

Обговорення відбулося в режимі онлайн за участю представників дотичних до теми структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних представництв центральних органів виконавчої влади в області, органів місцевого самоврядування.

Фахівець Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Тетяна Небрат повідомила, що з 28 грудня минулого року упродовж місяця стосовно вказаних документів були проведені електронні консультації як з представниками громадськості, так і з профільними органами влади та науковцями.

Значна увага в ході обговорення приділена зауваженням і пропозиціям Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, зокрема щодо врахування в документах кліматичних змін, особливостей впливу заходів Регіонального плану управління відходами на об’єкти природно-заповідного фонду, в тому числі Смарагдової мережі, та біорізноманіття. Детальні обґрунтування необхідних коректив з цього питання надала представник Національного університету «Чернігівська політехніка» Жанна Дерій.

Далі мова йшла про основні аспекти погодження та затвердження проєкту Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року.

За результатами обговорення вирішено скорегувати звіт про стратегічну екологічну оцінку Регіонального плану управління відходами Чернігівської області до 2030 року та направити відповідний пакет матеріалів на погодження Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України та Міністерству розвитку громад та територій України.

До відома всіх зацікавлених, матеріали стосовно формування Регіонального плану управління відходами Чернігівської області розміщені на сайті Департаменту екології та природних ресурсів ОДА за посиланням.

Департамент екології та природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини