Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 22:08:05

Медичні заклади області продовжують забезпечувати кисневим обладнанням

04.02.2021   11:40Агенцiя

Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації продовжує передавати кисневі концентратори медичним закладам Чернігівщини, які придбані за кошти субвенції з державного бюджету.

Їх будуть використовувати для надання кисневої терапії хворим на коронавірусну інфекцію.

Начальник відділу фінансового забезпечення – головний бухгалтер Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації Тетяна Булденко зазначає: – Проаналізувавши потреби, які існують в лікарнях саме у кисневих концентраторах було прийнято рішення про передачу їх на місця. Загалом Управління придбало 62 сучасних концентратори американського виробництва, потужні та якісні. Вони частково замінять китайські концентратори щодо яких у медиків є багато нарікань. Протягом найближчих днів це обладнання надійде до медичних закладів з різних куточків області.

Серед закладів, які отримали концентратори 29 січня – КНП «Чернігівська центральна районна лікарня». ЇЇ генеральний директор Дмитро Руденко розповідає: – Це чергова партія кисневих концентраторів для нашого закладу. Коли вступали в пандемію, було лише 5 апаратів старих моделей малої потужності. А от зараз маємо вже 30 апаратів. Надання кисневої терапії – багаторівневий процес. Окрім концентраторів йде постачання з балонів та за допомогою рідкого кисню, що зберігається у кріоциліндрах.

Концентратори зручні тим, що у будь-який момент можна перемістити точку подачі кисню куди завгодно, у будь-яку палату та відділення. Окрім того, отримали бюджетні кошти для посилення електричної мережі у спеціалізованих відділеннях (1,2,3 інфекційні відділення), адже потужність обладнання велика, а стара мережа могла не витримати навантаження. Тепер така загроза усунута. Також 28 січня отримали ще один наркозно-дихальний апарат на кшталт таких, що використовуються у найкращих клініках. Чернігівська центральна районна лікарня добре розвивається у плані надання допомоги хворим на коронавірусну інфекцію.

Наприклад, лікарні виділено понад 2 млн грн. бюджетних коштів для посилення мережі, по якій подається кисень, закуплені зволожувачі кисню, високоякісні кріоциліндри. Таким чином, в лікарні буде вже 100 кисневих точок, завдання профільного міністерства виконано. А за планом Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Чернігівська центральна районна лікарня повинна бути готова прийняти одночасно до 125 хворих на COVID-19, нині на лікуванні перебуває 67 хворих. Завжди є резерв, у будь-який момент хворого можна госпіталізувати.

Нагадаємо: наприкінці минулого місяця Управління охорони здоров’я Чернігівської обласної державної адміністрації отримало та відправило на місця 5 апаратів штучної вентиляції легень.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.