Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:20:14

Чернігівською обласною прокуратурою підведено підсумки роботи у 2020 році

04.02.2021   07:55Агенцiя

3 лютого під головуванням керівника обласної прокуратури Сергія Василини відбулася розширена оперативна нарада, на якій підведено підсумки роботи у 2020 році та визначено основні завдання на наступний період.

Акцентуючи увагу на найважливіших результатах прокурорів, Сергій Василина зазначив, що завдяки ефективній координації діяльності всіх правоохоронних органів у сфері протидії злочинності в цілому вдалося досягти певних позитивних зрушень.

Керівник прокуратури наголосив, що значна увага у минулому році приділена виявленню фактів збуту наркотичних засобів. При зменшенні загальної кількості облікованих кримінальних правопорушень у цій сфері у 2020 році виявлено 141 факт збуту проти 103 у 2019 році.

Зокрема, до суду прокурорами передано 40 обвинувальних актів за ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), у тому числі 4 щодо організованих злочинних груп.

Окремо Сергій Василина зупинився на протидії корупційним кримінальним правопорушенням. Він проінформував, що у 2020 році до суду скеровано 70 обвинувальних актів у справах цієї категорії проти 32 у 2019.

Також очільник відомства розповів про досягнення на інших напрямах прокурорської діяльності.
Із доповідями стосовно підсумків року та пропозицій щодо підвищення ефективності діяльності виступили перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури.

Звіти та пояснення на нараді надали керівники місцевих прокуратур та начальники окремих структурних підрозділів обласної прокуратури.
Наприкінці Сергій Василина відмітив, що очікує від колективу результатів на пріоритетних напрямах, які визначені Генеральним прокурором у 2021 році.

Особливої уваги, з урахуванням специфіки регіону, на його думку, слід приділити протидії злочинам у сфері земельних правовідносин, екології і незаконного використання природних ресурсів; злочинам у бюджетній сфері; кримінальним правопорушенням, пов’язаним із домашнім насильством та протидії організованій злочинності.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.