Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 10:11:26

Триває обговорення нового Санітарного регламенту для загальноосвітніх шкіл

12.01.2021   09:50Агенцiя

Держпродспоживслужба Чернігівської області ініціює і бере активну участь в обговореннях нового Санітарного регламенту, що почав діяти в закладах загальної середньої освіти з 1 січня 2021 року.

Зокрема, спеціалісти відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Чернігівського районного управління Держпродспоживслужби на базі відділу освіти Михайло-Коцюбинської селищної ради провели семінар для директорів закладів освіти щодо змін в організації харчування школярів відповідно до додатку 9 Санітарного регламенту.

До відома керівників загальноосвітніх шкіл  довели вимоги щодо організації харчування та забезпечення харчовими продуктами, які використовуються в закладах освіти, у тому числі перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах. Також роз’яснені вимоги Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти стосовно вимог до облаштування території, медичного обслуговування, роботи з технічними засобами навчання тощо.

Зустріч проводилась у формі діалогу. Освітяни отримали вичерпні відповіді на свої запитання.

Про застосування нового Санітарного регламенту в закладах освіти йшлося і під час наради в Городнянському районі. На зібранні, що відбулося за участю представників місцевих засобів масової інформації, обговорювались вимоги до організації освітнього процесу, облаштування  навчальних класів, кабінетів інформатики, фізкультурних зал, приміщень допоміжного та підсобного призначення, санітарних вузлів тощо, а також норми щодо повітряно-теплового режиму у школах, освітлення приміщень, рівнів шуму та вібрацій.

На нараді ухвалено рішення про створення комісії за участю представників територіального підрозділу Держпродспоживслужби для обстежень загальноосвітніх закладів на предмет дотримання ними вимог Санітарного регламенту.

А в Куликівському районі на нараді з керівниками шкіл і дитячих садків, крім санрегламенту, опрацьовано також методичні настанови щодо розробки, запровадження та використання в закладах освіти постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

На дотриманні вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, перевагах системи НАССР, а також застосуванні методичних рекомендацій під час  здійснення закупівель харчових продуктів наголошувалось під час наради з директорами і працівниками харчоблоків закладів освіти Сосницького району. З-поміж іншого, фахівці територіального управління Держпродспоживслужби акцентували увагу присутніх на дотриманні санітарно-дезінфекційного режиму у школах і дитсадках під час карантину.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини