Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:38:16

AB InBev Efes Україна та "Чернігівська політехніка" встановили електропарковку на території університету

31.12.2020   08:03Агенцiя

Щоб реалізувати бачення сталого майбутнього, компанія AB InBev Efes Україна спільно зі студентами Національного університету «Чернігівська політехніка» за підтримки Чернігівської ОДА ініціювала соціальний проєкт — будівництво парковки з зарядкою для електротранспорту на території навчального закладу. Очікується, що це слугуватиме поштовхом для розвитку зеленої інфраструктури в місті та регіоні в цілому.

руки

руки

Уже зараз студенти «Чернігівської політехніки» добираються до університету на електротранспорті. Але стикаються з проблемою — відсутністю спеціально обладнаного місця для його паркування і підзарядки. Маючи успішний досвід реалізації проєктів сталого розвитку, команда студентів «Чернігівської політехніки» вирішила це питання за допомогою побудови спеціальної парковки для електровелосипедів, скутерів, гіробордів та інших видів електротранспорту. Спочатку станція налічуватиме 10 паркомісць. Проєкт реалізовано за підтримки компанії AB InBev Efes Україна.

«Світ змінюється, й важливо залишатися відкритими новим і прогресивним рішенням. Сфера транспорту також видозмінюється, з'являються більш екологічні засоби пересування містом. Спільний проєкт із «Чернігівською політехнікою» відповідає нашому глобальному баченню сталого розвитку світу. Ми раді розширювати партнерство з молодими талантами і підтримувати важливі соціальні проєкти по всій Україні», — коментує Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна.

Під час реалізації проєкту електропарковки перед студентами стояло завдання створити об'єкт із сучасним дизайном, захистом від атмосферних опадів та відеоспостереженням. Станція буде оснащена можливостями зарядки від джерел сонячної енергії. Також вона підтримуватиме широкий спектр інтерфейсів для підключення і заряджання акумуляторів різних типів.

«Наш університет активно використовує технологічні рішення в освітньому процесі та є центром сучасних інноваційних технологій сталого розвитку. Так, викладачі спільно зі студентами вже успішно реалізували проєкти зі створення інформаційно-вимірювальних систем із живленням від сонячних панелей, маємо досвід створення власних електричних транспортних засобів. Створення електропарковки й місця для зарядки такого типу транспорту — наступний крок до побудови зеленої інфраструктури університету. Крім того, даний об'єкт в подальшому буде використовуватися студентами для проведення наукових робіт з підвищення ефективності інтелектуальних систем моніторингу. Ми вдячні компанії AB InBev Efes Україна за підтримку і можливість створювати екологічний світ разом», — зазначає Анатолій Приступа, координатор проєкту від НУ «Чернігівська політехніка».

Спочатку студенти зможуть безкоштовно заряджати електротранспорт на парковці університету. Надалі ж її оснастять сучасною технологією моніторингу, що дозволить оплачувати електроенергію, використану для підзарядки акумуляторів кожного транспортного засобу.

«Ми пишаємося українськими студентами, які своїми ідеями і талантами прокладають шлях до більш чистого й ефективного майбутнього. Створення електропарковки на території Національного університету «Чернігівська політехніка» — це пілотний проєкт, який слугуватиме поштовхом для розвитку зеленої інфраструктури в регіоні», — підкреслює Світлана Святушенко, заступниця начальника управління енергетики, житлово-комунального господарства та благоустрою, начальниця відділу палива й енергетики при департаменті енергоефективності, транспорту, зв'язку та житлово-комунального господарства Чернігівської обласної державної адміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини