Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:52:21

Надзвичайні події в Чернігівській області за минулу добу

30.12.2020   09:01Агенцiя

Інформація про надзвичайні ситуації та основні небезпечні події, які зареєстровано на території області за період з 8:00 29 грудня по 8:00 30 грудня 2020 року.

Протягом минулої доби зареєстровано 12 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 9 пожеж. Внаслідок цих подій загинула  1 особа та 2 особи постраждали.


Стан доріг:

На дорогах області працювали 25 одиниць спецтехніки та 28 чоловік обслуговуючого персоналу від ДП « Чернігівський облавтодор». Стан доріг та мостів задовільний, проїзд автомобільного транспорту забезпечений.


Хід ліквідації аварійної ситуації на мережах електропостачання:


Станом на 8 год. 30 грудня електропостачання населених пунктів, відключення якого сталося внаслідок несприятливих погодних умов в ніч з 28 на 29 грудня,  силами АТ «Чернігівобленерго» відновлено. Проводяться роботи з підключення абонентів.


Дорожньо-транспортні пригоди – 2:

- в м. Чернігові по вулиці Рокосовського біля будинку №12 на нерегульованому пішохідному переході об 11 год. 20 хв. 29 грудня водій автомобіля марки «TOYOTA HIGHLANDER», рухаючись по вул. Рокосовського,  здійснив наїзд на пішохода.  В результаті ДТП пішохід отримала тілесні ушкодження та була доставлена до КНП « Чернігівська обласна лікарня».

- в смт Михайло-Коцюбинське Чернігівського району по вул. Центральній о 17 год. 30 хв. 29 грудня  водій автомобіля «Субару Форестер»  здійснив наїзд на пішохода. Внаслідок ДТП пішохід отримав травми та був доставлений до КНП «Чернігівська обласна лікарня».


Пожежі – 9:

пожежі в житловому секторі – 7:

- в с. Петрушин Чернігівського району в господарстві по вул. Луговій о 06 год. 31 хв. 29 грудня сталася пожежа житлового будинку (5х8 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю та перекриття, пошкоджено конструктивні елементи стін. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в  м. Носівка в господарстві по вул. Молодої Гвардії о 10 год. 15 хв. 29 грудня сталася пожежа будівлі гаражу (8х8 м, конструктивні елементи металеві, облицьовані профільованими металевими листами). Вогнем знищено окремі конструктивні елементи будівлі, ремонтне обладнання, 2 автомобілі (Daewoo Lanos  та Daewoo Sens), пошкоджено елементи кузовів автомобілів Audi-80 та Opel Zafira. Причина пожежі та збиток  встановлюються.

- в с.  Ведильці Чернігівського району в господарстві по  вул. Квітневій о 12 год. 09 хв. 29 грудня сталася пожежа житлового будинку (10х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 3 кв.м. Причина - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печей.

- в с. Хотівля Городнянського району в господарстві по вул. Попудренка о 14 год. 10 хв. 29 грудня сталася пожежа житлового будинку (6х10 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено конструктивні елементи покрівлі та перекриття на площі 8 кв.м, внутрішнє облицювання стіни на площі  6 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.

-  в с. Неданчичі  Ріпкинського району в господарстві по вул. Титова о 23 год. 20 хв. 29 грудня сталася пожежа житлового будинку (6х12 м, стіни дерев'яні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття, окремі конструктивні елементи стін та майно. Причина, збиток та сума врятованого - встановлюються. На місці пожежі виявлено тіло невстановленої особи.

-  в м. Остер  Козелецького району в господарстві по  вул. Лісового о 23 год. 45 хв. 29 грудня сталася пожежа господарської будівлі (6х15 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем знищено покрівлю, перекриття, 10 скл.м дров, пошкоджено конструктивні елементи стін. Причина - коротке замикання електромережі.

- в  м. Чернігові в господарстві по вул. Загородній о 03 год. 27 хв.  30 грудня сталася пожежа грубих кормів. Вогнем знищено 2,5 т сіна. Причина – підпал.

пожежі сухої трави та сміття –1.

 - в   м. Чернігові по провулку Вокзальному біля будинку №7 о 22 год. 48 хв. 29 грудня на прибудинковій території сталася пожежа сміття в сміттєзбірнику. Причина - необережне поводження з вогнем невстановленої особи..

інші пожежі – 1:

- на території садівничого товариства "Авангард" (ділянка №20) в Чернігівському районі о 19 год. 37 хв. 29 грудня сталася пожежа дачного будинку (4х4 м, стіни цегляні, покрівля шиферна). Вогнем пошкоджено конструктивні елементи покрівлі на площі 8 кв.м. Причина - недолік конструкції, порушення правил монтажу нагрівальних печей та димарів.


Виявлення та знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни – 1:

На відкритій території біля с. Городище Бахмацького району  о 15 год. 29 грудня виявлено мінометну міну калібру 50 мм часів Другої світової війни. Знищення даного вибухонебезпечного предмету планується здійснити  30 грудня групою піротехнічних робіт та підводного розмінування управління ДСНС України у Чернігівській області.


Радіаційний фон:


На території області радіаційний фон зареєстровано в межах  10-12 мікрорентген/годину, в тому числі: Чернігів – 12 мкр/год., Ніжин –  11 мкр/год., Прилуки – 12 мкр/год., Остер – 11 мкр/год., Покошичі – 12 мкр/год, Семенівка – 11 мкр/год., Сновськ – 10 мкр/год.


Прогноз погоди:


За прогнозом облгідрометеоцентру на території області з 20 години 29 грудня по  20 годину 30 грудня очікується Хмарна погода з проясненнями, без істотних опадів, місцями слабкий туман. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с. Температура вночі від 1º морозу до 4º тепла, вдень 1-6º тепла.
По м. Чернігову температура вночі 1-3º, вдень 3-5º тепла.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.