Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:46:57

Борзнянцю світить тривалий термін за гратами та сплата 100 тисяч гривень моральної шкоди

30.12.2020   08:20Агенцiя

За процесуального керівництва Борзнянського відділу Бахмацької місцевої прокуратури в суді доведено вину мешканця м. Борзна 1979 року народження у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Згідно з фактичними обставинами вчиненого кримінального правопорушення, обвинувачений в середині березня, у вечірній час, перебуваючи у стані  алкогольного сп’яніння в м. Борзна неподалік магазину, під час сварки на підґрунті раптово виниклих неприязних відносин, умисно наніс місцевому мешканцю кілька ударів по голові, в результаті чого останній отримав ушкодження у вигляді внутрішньочерепної травми.

Від отриманих побоїв чоловік помер в реанімаційному відділенні Чернігівської обласної лікарні.
 
Допитаний в судовому засіданні зловмисник вину у скоєному не визнав, але   його версію щодо самозахисту суд розцінив як спосіб уникнути кримінальної            відповідальності. При цьому свідок, яка є співмешканкою померлого повідомила, що незадовго до вказаних подій, обвинувачений конфліктував з потерпілим, зокрема, викрав його велосипед.  

Жінка зателефонувала своєму чоловіку як раз під час сварки між ним та обвинуваченим з приводу повернення коштів за вкрадене,  та почувши, що конфлікт набирає обертів поспішила на місце події, де потерпілий вже лежав на землі під парканом без ознак свідомості.

Враховуючи кількість нанесених ушкоджень, невизнання вини обвинуваченим та межі санкції статті, за якою кваліфіковані його дії, суд прийшов до висновку, що позбавлення волі на строк 7 років та 6 місяців - буде необхідним та достатнім для його виправлення.

В підготовчому судовому засіданні брат потерпілого заявив цивільний позов до обвинуваченого про відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 000 000 гривень з посиланням на тяжкість страждань, які він переніс у зв’язку з втратою близького родича. Суд постановив задовольнити позов частково - у розмірі 100 тисяч гривень.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід у виді тримання під вартою в Чернігівському слідчому ізоляторі залишено без змін.

Вирок законної сили не набрав, на нього може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з дня його оголошення особі, яка перебуває під вартою.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини