Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:32:13

Листоноша вкрала гроші призначені на виплату субсидій у громадян

29.12.2020   15:15Агенцiя

Працюючи листоношею в м. Корюківка жінка 1978 року народження привласнила кошти призначені для виплат п’ятьом громадянам похилого віку та підробила документи.

Так, упродовж травня 2020 року, з метою особистого збагачення, листоноша відділення поштового зв’язку Корюківської філії Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» у відомості щодо виплати соціальних пільг на придбання твердого палива та скрапленого газу, субсидій у грошовій готівковій формі, внесла, шляхом власноручного проставлення підпису від імені одержувачів, неправдиві дані про отримання п’ятьма громадянами виплат на загальну суму майже 9 тисяч гривень.

У подальшому вказані грошові кошти, які були їй ввірені, привласнила.
 
Завдяки ж проведеним в ході досудового розслідування слідчим діям було зібрано достатньо доказів для повідомлення листоноші про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 3 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна, вчинене повторно) та ч. ч. 1, 3 ст. 358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, вчинені повторно).

Прокурором Корюківського відділу Менської місцевої прокуратури 25.12.2020 скеровано обвинувальний акт до суду.

Шановні громадяни, будьте уважні та обачні, якщо отримуєте кошти через поштові відділення. Про всі випадки неотримання грошей повідомляйте правоохоронні органи!   

Довідково: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Максимальна санкція ч.3 ст. 191 КК України - обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч.3 ст. 358 КК України - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини