Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:19:48

У Чернігівській ОДА створили обласну робочу групу з питань підтримки малого підприємництва

22.12.2020   14:33Агенцiя

Під час чергової зустрічі з керівництвом ОДА представники малого та середнього бізнесу Чернігівської області створили профільну обласну робочу групу та обрали представника до Координаційної ради з питань мікробізнесу, яка створюється при Президентові України - Ірину Березинець, голову ГО «Сяйво Сіверщини».

А також озвучили основні проблемні питання, які створюють ризики для підприємців 2021 році. Йшлося про скасування фіскальних РРО для фізичних осіб підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування 3-4 груп, запровадження мораторію на перевірки для ФОП, зменшення штрафних санкцій, спрощення кадрового документообігу для всіх суб’єктів господарювання, спрощення загальної системи оподаткування, збільшення річних лімітів для ФОП та інші.

За підсумками зустрічі та обговорення проблемних питань, голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко доручила керівнику Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрію Павлішену розробити інформаційну довідку для ФОПів про види перевірок та розміри штрафів, що безпосередньо стосуються малого та мікробізнесу, Департаменту розвитку економіки та сільського господарства — проаналізувати систему штрафів для підприємців за кордоном та порівняти з українською, Управлінню держпраці в області — підготувати пропозиції, щодо спрощення кадрового документообігу.

— Нам вдалося ефективно розглянути багато проблемних питань у сфері малого та мікробізнесу, але попереду ще багато роботи. Тож для більш ефективної співпраці між підприємцями та органами обласної влади, якісної комунікації з представниками Кабміну та Офісу Президента буде створено обласну Робочу групу з цих питань, — поінформувала Анна Коваленко.


Також під час наради перший заступник начальника головного управління ПФУ в області Ольга Рем надала роз’яснення як буде зараховуватися пенсійний стаж фізичним особам підприємцям за місяці (березень, квітень, травень та грудень), коли вони звільнені від сплати ЕСВ.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини