Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:42:40

Про надання одноразової компенсації

21.12.2020   08:13Агенцiя

Головне управління ДПС у Чернігівській області повідомляє, що 10.12.2020 набрав чинності Закон України від 04 грудня 2020 року №1071-IX «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Co V-2», який передбачає надання одноразової компенсації суб’єктам господарювання - юридичним особам з метою відшкодування витрат, понесених на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Відповідно до статті 4 Закону №1071 право на отримання компенсації мають суб'єкти господарювання, у яких станом на 31.10.2020 їх основний вид економічної діяльності відносився до Переліку основних видів економічної діяльності стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, пов’язані із поширенням на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року №1236.

Разом з цим, компенсація надається суб'єктам господарювання, підприємницька діяльність яких на дату набрання чинності Законом №1071, тобто станом на 10.12.2020, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, не припинена.

Компенсація не надається, якщо у суб’єкта господарювання на дату набрання чинності цим Законом, а саме станом на 10.12.2020 є заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Відповідно до вимог пункту 3 статті 4 Закону №1071 сума компенсації розраховується як середнє значення сплачених суб’єктом господарювання сум єдиного внеску за десять місяців, що передували місяцю набрання чинності Законом №1071. Розрахунок суми одноразової компенсації здійснюється шляхом ділення суми єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, сплаченої за десять місяців, що передували набранню чинності цим Законом, на десять.

Для отримання компенсації суб’єкти господарювання з 14 грудня 2020 року до 21 грудня 2020 року включно подають до територіального органу ДПС за місцем обліку як платника єдиного внеску заяви на отримання компенсації за формою, яка затверджена Порядком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1234.

Заява подається засобами електронного зв’язку в електронній формі у форматі (стандарті), затвердженому в установленому порядку, з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги» із зазначенням всіх обов’язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису. Можливість подання заяви (форма J1392101) передбачена засобами ІТС «Електронний кабінет».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини