Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:43:23

Триває процес передачі медичних закладів у комунальну власність територіальних громад

18.12.2020   17:13Агенцiя

Про шляхи збереження мережі районних медзакладів та забезпечення їх безперебійної роботи в умовах нового адміністративно-територіального устрою, йшлося 17 грудня на селекторі у Чернігівській облдержадміністрації.

Спільну нараду провели Міністерство розвитку громад та територій і Міністерство охорони здоров’я. Участь у ній взяли заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, представники профільних департаментів та органів місцевого самоврядування.

За словами учасників обговорення, цей процес має відбуватися без особливих складнощів – районні ради приймають рішення про передачу медзакладів у комунальну власність громад, а громади приймають рішення про прийняття такого майна. Як правило, районні лікарні переходять у комунальну власність тих громад, на території яких вони розташовані. У Міністерстві охорони здоров’я та Національній службі здоров’я запевнили, що комунальні медичні заклади будуть отримувати фінансування за раніше укладеними зі Службою договорами. А громади мали б профінансувати утримання будівель лікарень, комунальні послуги.

– Облдержадміністрація постійно моніторить цей процес і завжди готова допомогти у вирішенні проблемних питань. Для нас головне завдання – забезпечити жителів Чернігівщини якісними медичними послугами, а для цього важливо зберегти мережу закладів охорони здоров’я, розвивати її та постійно підвищувати рівень медичної допомоги, – зазначив Олександр Савченко.

Загалом в області 81 заклад охорони здоров’я (15 – обласного підпорядкування, 17 – міського, 27 ЦПМСД, 22 ЦРЛ), з них передачі підлягає 48 медзакладів, які були у спільній власності територіальних громад районів і якими опікувалися районні ради. На сьогодні у комунальну власність громад вже передано 25 медзакладів, прийняті рішення про передачу ще 13 закладів, щодо десяти рішення будуть розглянуті найближчим часом.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини