Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:14:06

Поліція викрила розбійницьку групу, що нападала на помешкання пенсіонерів

08.12.2020   15:36Агенцiя

Оперативники карного розшуку та інших підрозділів поліції, за силової підтримки спецпризначенців, під процесуальним керівництвом Бахмацької прокуратури провели низку санкціонованих обшуків у членів групи, які підозрюються в нападах на самотніх літніх людей.

Поліцейські вийшли на слід зловмисників у ході роботи над розкриттям розбійного нападу на мешканця містечка Батурин у Бахмацькому районі Чернігівщини. Цей злочин стався у середині листопада.

79-річний потерпілий розповів поліцейським, що незнайомці в масках вдерлися до помешкання пенсіонера та завдали йому тілесних ушкоджень, після чого зв’язали господаря. Розбійники заволоділи заощадженнями потерпілого у сумі близько 100 тисяч гривень та 800 американських доларів, нагородами та деякими цінностями.

Після втечі нападників побитий пенсіонер за годину зумів звільнитись від мотузки і зателефонував рідним. Вони й викликали поліцію та лікарів.

Після ретельного огляду місця події слідчо-оперативною групою поліцейські провели комплекс оперативних та слідчих заходів, у результаті якого встановили особи ймовірних нападників — обох не місцевих.

Вчора правоохоронці здійснили у підозрюваних низку санкціонованих обшуків. Заходи проводили слідчі поліції та співробітники карного розшуку, інших оперативних служб, за силової підтримки бійців КОРД і роти поліції особливого призначення, під процесуальним керівництвом Бахмацької прокуратури.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили частину розбійницької здобичі, зокрема гроші, яких лишилося менше 10 тисяч гривень, та золоті монети. Також вилучено автівку зловмисників і два предмети, схожі на пістолет і револьвер, обидва з набоями. Зброю поліцейські направили на експертне дослідження.

38-річного чоловіка, раніше судимого за майнові злочини, поліцейські затримали. Йому повідомлено про підозру у незаконному зберіганні зброї (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України), слідчі готують повідомлення про підозру у вчиненні розбою з проникненням у житло (частина 3 статті 187 ККУ). Суд вже обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Відносно несудимого 23-річного спільника заарештованого зловмисника також тривають слідчі заходи.

Поліція має вагомі підозри щодо ймовірної причетності розбійників, принаймні, ще до двох подібних нападів на самотніх пенсіонерів. Ці злочини скоєні в іншій частині Чернігівської області. Наразі слідчі та оперативники поліції перевіряють цю інформацію.

Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини