Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 12:15:48

З робочим візитом у Чернігові перебували відповідальні керівники НСЗУ

19.11.2020   11:56Агенцiя

18 листопада з робочим візитом у місті Чернігові та в Чернігівській області перебували відповідальні керівники Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Це один з органів Міністерства охорони здоров’я, який, в основному, несе відповідальність за фінансування тих пакетів послуг, які надаються лікарями.

У рамках цього візиту в Чернігівській міській раді відбулася робоча зустріч директорки Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторії Мілютіної з чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком. Після розмови вони дали спільний коментар журналістам.

- Мета нашої зустрічі з паном головою – обговорення епідеміологічної ситуації щодо захворювання на COVID-19. Зараз на Чернігівщині ситуація контрольована, місцева влада робить усе щоби був щільний контроль за наданням медичних послуг, є місця в стаціонарах, є необхідні кошти, які в тому числі НСЗУ вчасно забезпечує, є забезпечення киснем. Наявні й проблемні питання, які поступово вирішуються. У тому числі – щодо забезпечення необхідними спеціалістами та інші, - сказала представниця НСЗУ.

- Якщо говорити про міські лікарні і про ковід, то сьогодні ми знаходимося в «червоній зоні» і маємо в абсолютних цифрах приблизно 930 хворих за два тижні. Якщо їх буде 1400 за два тижні – це та межа, після якої, як я на сьогодні бачу, вже лікарів не вистачатиме. Кількість ліжкомісць ми навіть розширимо,  технічні засобами треба буде – докупимо, але обмеження є в лікарях. Якщо випадків стане більше ніж ця межа – певні категорії пацієнтів змушені будемо відправляти на амбулаторне лікування, а в стаціонар брати виключно людей за віком, з патологіями, з дуже тяжким перебігом хвороби. І такої картини як сьогодні - що ми маємо понад 400 ліжкомісць, а лежить до 300 хворих, з яких кисневими масками на постійній основі користується тільки 81 - тоді вже не буде.

Сьогодні ми «молимося» на НСЗУ, на бюджет, на державу, щоби в нас було фінансування до кінця року і в наступному році. Це насправді важлива складова. Друге – є певні технічні проблеми, бо всім потрібен в Україні кисень. Третє – час від часу є дефіцит певних ліків, але це вже не питання, за яке несе відповідальності НСЗУ.

Вони сьогодні побули в нас, подивилися, що ситуація загальна є контрольованою, робочою, не гірше ніж і в інших. Але я, маючи таку нагоду, зайвий раз звертаюся до чернігівців. Я вас прошу докласти всіх зусиль до того, щоби вберегтися від зараження і стримати цю хвилю надходження хворих, - прокоментував міський голова.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.