Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:04:13

Пять комунальних закладів Чернігова стали більш пристосованими для потреб батьків і дітей

19.11.2020   10:07Агенцiя

А саме: в них були облаштовані сповивальні столики, щоб провести гігієнічні процедури дитині, і в деяких із них - місця для годування.

Отже, це:
- ЦНАП (на Рокосовського, 20)
- Туристичний інформаційний центр (навпроти скверу Хмельницького, Шевченка, 9)
- Міська лікарня 1 (навпроти Мегацентру)
- Новозаводська районна в м. Чернігів рада (біля ДК Хіміків)
- КП Новозаводське (пр. Перемоги, 15, р-н Круга/жд вокзалу).

Днями представники Комфортне Батьківство. Чернігів. провели міні інспекцію цих закладів. Щодо перших 4 - в цілому, все добре: наявні пандуси, сповивальні столики, чисто, персонал привітний.

Але всюди, крім туристичного центру, ці гігієнічні кімнати закриті.
На дверях деяких із цих закладів висять роздруківки з інформацією, де взяти ключ, на деяких - ні. Це є порушенням закону, оскільки такі приміщення мають бути відкритими взагалі - згідно ДБН.

Але, в цілому, ми задоволені і тому розмістили там свої наліпки "кімната гігієни дитини" та "рекомендуємо заклад baby friendly ".

Тепер з приводу останнього в списку закладу КП "Новозаводське". Коли ми зайшли в туалет, щоб перевірити чи облаштований там сповивальний столик, прибиральниця на нас почала кричати, щоб ми вийшли звідти, бо цим приміщенням можна користуватися лише працівникам закладу. На питання, а навіщо там сповивальний столик, відповідь на підвищених тонах була: теж для працівників закладу, якщо вони з дітьми будуть... Посилала нас в платний туалет, який десь знаходиться поруч в сусідній будівлі, і все в такому дусі. Не дивлячись на те, що ми представилися і були привітними... Звичайно, тон розмови змінився після того, як ми піднялися до керівника КП Морського Віталія. Він аргументує неприємну ситуацію, яка склалася тим, що у звязку з карантином установа закрита для зовнішніх відвідувачів. Проте, якби зайшла мама змінити дитині підгузок і не знала, як і ми, що заклад "на карантині", то вона б опинилася на нашому місці: замість того, щоб пояснити, що заклад закритий, її б з криками виганяли з туалету, бо "ним користуються лише працівники, а не відвідувачі" (цитата)... Власне, про це і сповіщує роздруківка на дверях: "службові приміщення" ... Добре, скажімо, спишемо на карантин, проте, в цілому, заклад НЕ baby friendly. Крім цієї ситуації про "туалет не для відвідувачів", пандуси відсутні, а місце для візочків, яке обіцяв облаштувати керівник, так і не було зроблено. Він також пояснює це карантином. Дуже сильно сподіваємося, що буде проведена розмова з працівниками закладу. А також будемо вірити, що коли ця навколокарантинна історія скінчиться, КП "Новозаводське" відкриє свої двері для відвідувачів і його можна буде назвати baby friendly закладом. А ми прийдемо і перевіримо, яка ситуація буде наступного разу і чи туалет лише для працівників, чи і для відвідувачів.

Реалізація даного проєкту стала можливою завдяки співпраці нашої ініціативи та депутатів міської ради попереднього склакання з міжфракційного об'єднання "За Чернігів", які виділили кошти з депутатських фондів на облаштування цих сповивальних столиків.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини