Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:14:53

Прилуки: відбулася робоча нарада керівників медичних закладів міста та навколишніх районів

18.11.2020   11:13Агенцiя

Міський голова Ольга Попенко провела нараду з керівниками райдержадміністрацій, районних рад, медичних закладів міста, Прилуцького, Варвинського, Ічнянського, Срібнянського та Талалаївського районів.

У ході зустрічі головні лікарі обговорили епідеміологічний стан та рівень матеріально-технічного забезпечення у підконтрольних їм закладах охорони здоров'я.

На даний час у міській лікарні, яка визнана опорною, розгорнуто 80 ліжок, але ліжковий фонд постійно збільшується, що пов’язано зі значним збільшенням кількості пацієнтів як з COVID-19, так і з іншими захворюваннями.

На нараді обговорено проблемні питання ліжкового фонду та забезпечення інфекційних відділень киснем. Гостро на сьогодні стоїть питання медичного персоналу, який надає допомогу хворим на коронавірусну інфекцію, оскільки серед медиків також спостерігається високий рівень захворювання.

Станом на 17.11.2020 року на стаціонарному лікуванні в міській лікарні перебуває 75 пацієнтів. Хворі перебувають у важкому стані або в стані середнього ступеня тяжкості.

У зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на COVID-19 кількість ліжкомісць практично вичерпана. Тому сьогодні під час робочої зустрічі головні лікарі та представники райдержадміністрацій та районних рад обговорили шляхи вирішення нагальних питань. Адже сьогодні, як ніколи, потрібно згуртуватися та об'єктивно поставитися до ситуації, що склалася, адже лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити безпеку для мешканців територіальних громад.

Міський голова Ольга Попенко зауважила, що епідеміологічна ситуація у місті та і загалом в країні наразі дуже серйозна, тому усім нам потрібно свідоміше ставитися до свого здоров'я та з розумінням відноситися до запроваджених карантинних обмежень.

Цю позицію очільниці міста цілком поділяють керівники медичних установ, наголошуючи на необхідності свідомого підходу до життєдіяльності в цей непростий період.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини