Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:55:32

Міський голова Прилук провела нараду з керівниками медичних закладів міста

13.11.2020   15:46Агенцiя

13 листопада міський голова Ольга Попенко провела нараду з керівниками медичних закладів міста. У ході зустрічі головні лікарі поінформували про стан епідеміологічної ситуації в Прилуках.

На даний час у міській лікарні розгорнуто 80 ліжок, але ліжковий фонд постійно збільшується, що пов’язано зі значним збільшенням кількості пацієнтів як з COVID-19, так і з іншими захворюваннями.

Станом на 13.11.2020 року на стаціонарному лікуванні в міській лікарні перебуває 70 пацієнтів, з них 36 прилучан з лабораторно підтвердженим COVID-19. Хворі перебувають у важкому стані або в стані середнього ступеня тяжкості. Використання кисню за одну добу становить 30-40 балонів. На цей же день на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів перебуває більше 200 хворих.

На нараді обговорено проблемні питання ліжкового фонду та забезпечення інфекційного відділення киснем. Гостро на сьогодні стоїть питання медичного персоналу, який надає допомогу хворим на корона вірусну інфекцію. Серед медиків також спостерігається високий рівень захворювання.

Міський голова Ольга Попенко зауважила, що епідеміологічна ситуація в місті, як і в усій державі, наразі дуже серйозна, тому кожному потрібно якнайвідповідальніше ставитися до свого здоров'я та до запроваджених карантинних обмежень.

Цю позицію очільниці міста цілком поділяють керівники медичних установ, наголошуючи на необхідності свідомого підходу до життєдіяльності в цей непростий період.

Прості, проте дієві правила вже давно мають стати нормою нашого життя: носіння маски у громадських місцях, уникання скупчення людей та контактів з ними, гігєна рук та використання антисептика!

Дієвим засобом профілактики є провітрювання приміщення та їх дезінфекція, яку можна виконувати звичними засобами.

ПАМ'ЯТАЙТЕ! Дотримання рекомендацій щодо особистої гігієни, самоізоляції, відповідального ставлення до свого здоров'я допоможе врятувати життя вам і вашим рідним!

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини