Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:18:49

Чернігів: на місці школи №23 демонтували старі корпуси перед будівництвом нової школи-садочка

07.11.2020   12:03Агенцiя

На території 23-ї чернігівської школи цього тижня демонтовано її старі будівлі. Роботи ще тривають, але ще за тиждень можуть бути вже й завершені, говорять будівельники.

На майданчику зараз працює екскаватор і 5-8 самоскидів постійно завантажуються та вивозять будівельне сміття. Найстаріший зі знесених аварійних одноповерхових корпусів – 1928-го року будівництва, другий – орієнтовно 1952-го. Всього демонтажу тут підлягають 7 будівель різного розміру, включаючи вбиральню, майстерні та котельну.

На цьому місці заплановане будівництво сучасної початкової школи та дитсадка, розрахованих на кілька сотень дітей. Враховуючи те, що це будуть єдині школа і садок на весь великий мікрорайон приватного сектору, звести об’єкт намагатимуться якнайшвидше. Раніше чернігівський міський голова Владислав Атрошенко публічно зазначав, що орієнтовний термін такого будівництва – від 2 до 4 років.

Про перебіг робіт розповідає заступник начальника міського управління капітального будівництва Олександр Макаров:

- 13 жовтня в нас відбулася закупівля робіт стосовно підготовки території до будівництва школи-садочку. І згідно з календарним графіком робіт дана підготовка повинна завершитися до 10 грудня. Вартість робіт згідно договору 1 млн 863 тис. грн. Паралельно в нас ідуть роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації  на будівництво вже нового освітнього закладу. Відповідно до графіку, цей проект повинен бути виготовлений до кінця грудня. Я думаю, що в наступному році будемо мати можливість розпочати й саме будівництво. За міські кошти, а також дуже сподіваюся, що буде можливість додати кошти держави, тоді об’єкт буде завершений набагато швидше. Я не можу сказати остаточно, але орієнтовно будівництво такого об’єкту коштує не менше 100 млн грн, - прокоментував він.

За словами Олександра Макарова, школа-садок, яка проєктується – сучасна. Можливо, вона буде не гіршою за новий дитсадок на Масанах.

За роботою на майданчику час від часу спостерігають місцеві жителі та випадкові перехожі. Одна з тих, хто проходив повз, коли журналісти записували цей коментар – колишня вчителька математики школи №23 Любов Петрівна. Вона зараз на пенсії, але пропрацювала тут з 1990-го 26 років. Пригадує, що в 1990-му про старі будівлі школи вже говорили як про аварійні. Проте, тоді в класах було по 30-34 учні. Це потім вже стало менше, тому що тут заселилися, можливо, більш заможні люди, плюс став транспорт краще ходити – і батьки вже могли возити своїх дітей і в інші школи.

- Колись ми переписували дітей мікрорайону і зайшли в один будинок, а його господар каже: «Подивіться, в якому будинку я живу. То невже ви думаєте, що я віддам свою дитину в вашу школу?» Але, хоч учнів і ставало менше – вони все одно були. І колектив педагогів тут був прекрасний. Усіх дітей та всіх батьків знали – в нас не було такого, щоб дитина до школи не прийшла і назавтра ми не знали чому. І рейтинг школи був непоганим, а чимало наших випускників займають зараз навіть великі посади. Та й будівлі всі ці роки як могли підтримували - всередині класи відповідали нормам, робилися ремонти. Але що ж, час прийшов, - поділилася думками вона.

Підготовчі роботи до будівництва нового навчального закладу на місці школи №23 ведуться кілька останніх роуків поспіль. Зараз вони вийшли на фінішну пряму.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини