Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:23:55

Держпродспоживслужба контролює виконання протиепідемічних вимог у дошкільних закладах освіти

23.10.2020   14:28Агенцiя

Загалом від початку року фахівці Держпродспоживслужби області обстежили більше ніж 590 дитячих садків на предмет створення у них безпечних умов для вихованців і працівників, щоб запобігти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Зокрема, перевірили наявність у закладах інформаційних матеріалів щодо профілактики цього небезпечного захворювання. Проводилась відповідна роз’яснювальна робота.

Також на виконання вимог Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу ДСанПіН 5.5.2.008-01 та Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області розглянули та погодили 844 перспективні двотижневі меню та 356 постачальників харчових продуктів до закладів освіти.

Нині у районах і містах області тривають позапланові перевірки дошкільних навчальних закладів щодо дотримання вимог санітарного законодавства.

Зокрема, у Сновському районі фахівці територіального підрозділу Держпродспоживслужби відібрали зразки проб питної води, грунту (в тому числі піску на ігрових майданчиках), готових кулінарних виробів та змивів з об’єктів середовища для контролю якості дезінфекції. Проби доставлені в Чернігівську регіональну державну лабораторію з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Ніжинську міжрайонну державну лабораторію.

Останні новини Чернігівщини

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).