Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 22:33:43

Військовослужбовці ЗСУ відповідатимуть у суді за викрадення військового майна

13.10.2020   12:52Агенцiя

Військовою прокуратурою Чернігівського гарнізону Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох військовослужбовців Збройних Сил України.

   Досудовим розслідуванням встановлено, що двоє солдат-контрактників у серпні 2020 року, будучи днювальними парку військової частини, дислокованої у Чернігівській області, проникли до сховища, звідки викрали військове та інше майно на загальну суму понад 46 000 грн. Крадії скористалися тим, що мали безперешкодний доступ до території та майна парку.

   Збитки, спричинені зловмисниками, відшкодовані в ході слідства. Обвинувачені утримуються під вартою в умовах слідчого ізолятору.

   Дії військовослужбовців кваліфіковано за ч. 3 ст. 185 та ч. 3 ст. 410, Кримінального кодексу України, тобто таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою групою осіб, поєднане з проникненням у сховище, а також викрадення військового майна за попередньою змовою групою осіб в умовах особливого періоду, крім воєнного стану.

   Згідно зі ст. 12 КК України, злочин, передбачений ч. 3 ст. 185 КК України є тяжким та передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 6 років, а злочин, передбачений ч. 3 ст. 410 КК України – особливо тяжким та передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.