Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:26:35

У Чернігівській області програма "Велике будівництво" виходить на фінішну пряму

02.10.2020   14:41Агенцiя

Результати виконання програми Президента «Велике будівництво» за минулий тиждень – основна тема селекторної наради, яку провів Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов з керівниками облдержадміністрацій.

В онлайн-нараді взяли участь профільні заступники голови Чернігівської ОДА Віталій Загайний та Олександр Савченко, директор Департаменту розвитку економіки та сільського господарства Олександра Хомик, начальник Управління капітального будівництва Богдан Кривенко.

В ході наради учасникам представили аналіз готовності об’єктів до здачі в експлуатацію. Розглянули рівень освоєння коштів. Акцентували увагу на проєктах з високим ступенем ризику протермінування графіків робіт.

Окремо обговорили типові помилки при будівництві, зафіксовані моніторинговими групами під час перевірки об’єктів. Звернули увагу на дотримання інклюзивних вимог та відповідності використаних матеріалів нормам ДБН та ДСТУ.

За словами першого заступника голови ОДА Віталія Загайного, Чернігівська область продовжує динамічно рухатись до фінального етапу програми.

- На початок жовтня за напрямком «5 шкіл, 5 садочків, 5 спортивних об’єктів» Чернігівщина вийшла на загальний показник готовності 89%. На різних стадіях проводяться будівельні роботи на 7 об’єктах. Більшість з них готові на 85-99%, - поінформував Віталій Загайний. - Продовжуємо зберігати темпи робіт, при цьому контроль якості залишається нашим пріоритетом.

Наступним блоком розглянули динаміку виконання будівельних робіт за програмою «EMERGENCY». Це окремий напрямок «Великого будівництва», в рамках якого передбачено проведення реконструкції приймальних відділень опорних лікарень.

Останнє питання наради присвятили плануванню робіт по «Великому будівництву» на наступний 2021 рік. Так, під час чергового засідання Уряду, за поданням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, було прийняте рішення по законопроєкту щодо реформи ДФРР. Таким чином Уряд ставить за мету поступово збільшити фонд ДФРР і до 2023 року досягти 3%-го рівня від дохідної частини державного бюджету країни. Якщо у 2020 році цей показник був 0,5%, то в наступному році планується підвищення щонайменше до 1,5%, у 2022 році – до 2%. Це говорить про те, що держава й надалі підтримуватиме серйозними інвестиціями державну стратегію регіонального розвитку.

За словами Міністра, перед органами влади стоїть завдання – сформувати перелік проєктів для реалізації у 2021 році, які матимуть прямий зв’язок з регіональними стратегіями розвитку. Вимога – не менше 30% об’єктів повинні корелюватися з виробництвом, яке формуватиме додану вартість і стимулюватиме створення нових робочих місць. Це своєю чергою забезпечить прискорення економічного зростання громад і територій України.

Департамент інформаційної діяльності  та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.