Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:10:41

Попри карантин патріотична та виховна робота з дітьми та молоддю тривала

11.09.2020   09:47Агенцiя

10 вересня в Чернігівській ОДА провели засідання координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання.

Участь у заході взяли заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Андрій Кужель, представники структурних підрозділів ОДА, територіальних органів виконавчої влади та громадських організацій.

- У поточному році закінчується дія обласної цільової Програми з національно-патріотичного виховання на 2017-2020 роки. Наразі розробляється проєкт нової Програми на 2021-2025 роки, - повідомив Андрій Подорван. – Втім дана програма без пропозицій організацій, які працюють у напрямку патріотичного виховання, не буде повноцінною. Тому закликаю ознайомитись із проектом документу та надати свої пропозиції чи зауваження.

За словами Андрія Кужеля, Департамент сім'ї та молоді чекає від громадськості пропозиції щодо проєкту Програми. Ознайомитися з документом можна на офіційному сайті Чернігівської ОДА.
Учасники зустрічі поділилися досвідом організації дистанційних заходів з національно-патріотичного виховання та залучення молоді до участі у роботі гуртків та секцій в режимі онлайн.

Так, за словами Петра Степовика, директора Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, у своїй роботі вони активно використовують технології дистанційного навчання та виховання. Незважаючи на певні труднощі, було проведено ряд онлайн заходів, наприклад, залучення учнів гри «Сокіл» («Джура») до Всеукраїнського челенджу «Спогади. Джура», організованого Українським державним центром національно-патріотичного виховання молоді. За кількістю публікацій, викладених учасниками челенджу у  мережі Facebook, Чернігівська область була найактивнішою та посіла перше місце.

Про роботу Чернігівського обласного молодіжного центру з дітьми і учнівською молоддю в сфері національно-патріотичного виховання розповів заступник директора центру Олег Котеленець.

За його словами, методика роботи основана на трьох три компонентах: популяризація Збройних сил України, «Я громада» (як молодь позиціонує себе в громаді)  та цінності та духовність. В умовах карантину були проведені інтерактивні онлайн-ігри, бесіди, лекторії, покази документальних кінострічок.

Про проведенні заходи доповів Станіслав Юрченко, заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА. Як організована робота з патріотичного виховання розповіла заступник голови громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Людмила Житнікова.
Заступник голови ОДА також зазначив, що цьогоріч спільно з громадськими та ветеранськими організаціями на достойному рівні провели заходи 29 серпня до Дня пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Всі активності, які організували у Чернігові та області в цей день, були спрямовані саме на вшанування пам'яті українських воїнів та проведення широкої інформаційної кампанії про подвиг героїв, важливість національної єдності та патріотизму.

Завершуючи засідання, Андрій Подорван, окреслив завдання для учасників координаційної ради. Це підготовка для розгляду депутатами на сесії Чернігівської обласної ради Обласної цільової програми на 2021-2025 роки, подальше проведення заходів національно-патріотичного спрямування, підтримка організацій «ЄДИНА РОДИНА ЧЕРНІГІВЩИНИ» та «Родина воїна» щодо розширення виставки «Сіверщина. Блок-пост пам’яті», та залучення учасників АТО/ООС, родин загиблих захисників України до проведення національно-патріотичних заходів.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини