Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:57:19

У Чернігівській ОДА провели нараду щодо підготовки проектів на конкурс секторальної підтримки

08.09.2020   14:35Агенцiя

7 вересня під керівництвом першого заступника голови ОДА Віталія Загайного, відбулася нарада щодо другого конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.

У засіданні взяли участь директори департаментів, начальники управлінь Чернігівської облдержадміністрації, голови РДА, міських рад та об’єднаних територіальних громад.

Віталій Загайний повідомив, що у вересні Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок другого конкурсного відбору проєктів «секторальної підтримки», на реалізацію яких заплановано близько 551,7 млн грн.

Кошти заплановані на реалізацію проєктів за напрямками, визначеними у Державній стратегії регіонального розвитку. До них належать:
    інноваційна економіка та інвестиції;
    сільський розвиток;
    розвиток людського потенціалу;
    розвиток туризму;
    загальноукраїнська солідарність;
    підтримка розвитку депресивних територій;
    ефективне управління регіональним розвитком.

За інформацією Департаменту розвитку економіки та сільського господарства ОДА, у цьогорічному конкурсному відборі розширено перелік замовників проєкту. Ними може бути центральний або місцевий орган виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, агенції регіонального розвитку, утворені відповідно до Закону України «Про засади державної регіональної політики».
Віталій Загайний зазначив, що  Чернігівська ОДА спільно з Агенцією регіонального розвитку області розпочала роботу із формування пулу експертів, які надаватимуть кваліфіковану консультаційну та методичну підтримку щодо підготовки та заповлення заявки для участі в конкурсі. Адже однією з вимог грантодавців - є заповнення логічної матриці проєкту, яка допомагає скласти якісну проєктну заявку та в подальшому успішно реалізувати заявку. Але при цьому заповнення цієї матриці вимагає додаткових вмінь та навичок з проєктного менеджменту.

- Для якісної підготовки проєктів «секторальної підтримки» для органів місцевого самоврядування та РДА – 9 вересня, а для  представників структурних підрозділів облдержадміністрації 10 вересня відбудуться навчальні семінари, – наголосив перший заступник голови ОДА.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини