Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:51:08

Чим здивувала Чернігівщина журналістів зі східних областей?

08.09.2020   10:39Агенцiя

3-5 вересня відбувся прес-тур до Чернігівщини, учасниками якого стали представники ЗМІ Донецької, Луганської та Запорізької областей.

Метою престуру стало ознайомлення представників ЗМІ східних областей та їх читацької аудиторії з цікавими громадськими ініціативами, успіхами та здобутками впровадження реформ та культурно-історичним і туристичним потенціалом Чернігівщини.

Так, учасники заходу відвідали Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця» у місті Батурин. Журналісти на території заповідника відвідали відтворену частину Батуринської фортеці, гетьманський будинок та палац останнього гетьмана України Кирила Розумовського.

У Чернігові програма розпочалася з відвідування Центру підтримки підприємництва, інновацій та стартапів Чернігівської області, у приміщенні якого працює бізнес-акселератор, IT-школа із залученням шведських партнерів, проводяться різні заходи, які сприяють розвитку підприємництва, стартапів та інновацій.

Під час колективного інтерв’ю Віталій Загайний, перший заступник голови Чернігівської ОДА зазначив, що на сьогодні Чернігівщина має досить потужний потенціал у частині економічного та туристичного розвитку. В області завершується  формування первинного рівня влади, в облдержадміністрації з’являються нові ініціативи  та реформи щодо рекреаційного розвитку, багато нових туристичних локацій вже доступні туристам. Розробляються нові проєкти, які можуть стати “точкою росту” як для окремих населених пунктів регіону, так і всієї області. Унікальні туристичні маршрути та об’єкти можуть зацікавити не тільки жителів регіону чи інших областей, а й іноземних гостей.

Окремо туристичний потенціал області презентував заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Павло Веселов. За його словами, Чернігівщина  займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. Їх налічуються близько 9 тис., з них майже 2 тис. – національного значення.

Активісти ГО «Еко Місто», які створили та запустили першу в Чернігові освітню станцію сортування сміття, розповіли учасникам про діяльність організації та показали сортувальну станцію.Тут приймається  понад 20 видів вторинної сировини, яка потім відправляється на переробку до Києва.

Учасники прес-туру поспілкувалася з Юлією Дарницькою, місцевою підприємицею, засновницею закладу Чайхана Kover про особливості ведення бізнесу у Чернігові та про виникнення ідеї створити незвичний заклад для міста. Ярослав Сухомлін, директор “Чернігівської медіа-групи” та один із ініціаторів створення фестивалю “Зелена сцена” розповів про ідею розвитку творчого середовища міста та місію культурно-соціального проекту “Зелена сцена”, яка полягає у створенні в Чернігові відкритого творчого простору для можливості вільно представити свої напрацювання великій кількості глядачів і слухачів, для обміну ідеями, натхненням, для живого спілкування.

Крім того, у Чернігові журналісти зустрілися з Анною Гальперіною, ініціаторкою благодійного проекту “OpemHeartMarket” та зустрілися з місцевими журналістами на базі прес-центру газети “Деснянська правда”.

Наостанок учасники прес-туру завітали до парку природи «Беремицьке» – природоохоронного об’єкту, що був відкритий для відвідувачів 13 жовтня 2017 року. Основна діяльність парку пов’язана з відновлення екосистем Подесіння шляхом впровадження ревайлдингових методів створення мозаїчних ландшафтів, в тому числі за рахунок природного випасу.

https://uacrisis.org/uk/chym-zdyvuvala-chernigivshhyna-zhurnalistiv-zi-shidnyh-oblastej

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.