Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:02:07

П'ять туристичних магнітів Чернігівщини презентували журналістам Східних областей

07.09.2020   11:15Агенцiя

4 вересня у Чернігівському обласному художньому музеї імені Григорія Галагана відбулася зустріч першого заступника голови облдержадміністрації Віталія Загайного з журналістами Донецької, Луганської та Запорізької областей.

У зустрічі взяли участь директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Оксана Стельмах, заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Павло Веселов та директор обласного художнього музею ім. Галагана Юрій Ткач.

Мета прес-туру, який відбувся у рамках проекту “Сучасні регіональні медіа – запорука якості у медіакомпетентній демократичній Україні”, ознайомити представників ЗМІ східних областей та їх читацької аудиторії з успіхами та здобутками впровадження реформ та культурно-історичним і туристичним потенціалом Чернігівщини.

Організатором заходу виступила громадська організація «Центр міжнародної безпеки»

Віталій Загайний зазначив,  що на сьогодні Чернігівщина має досить потужний потенціал у частині економічного та туристичного розвитку. В області завершується  формування первинного рівня влади, в облдержадміністрації з’являються нові ініціативи  та реформи щодо рекреаційного розвитку, багато нових туристичних локацій вже доступні туристам. Розробляються нові проєкти, які можуть стати "точкою росту" як для окремих населених пунктів регіону, так і всієї області. Унікальні туристичні маршрути та об'єкти можуть зацікавити не тільки жителів регіону чи інших областей, а й іноземних гостей.

- Одним із пріоритетних завдань Чернігівська ОДА для себе визначила залучення приватних інвестицій в сферу туризму.  В області є позитивні приклади, коли приватний бізнес та меценати інвестують кошти в розвиток туристичних об'єктів. Наприклад, проєкт відновлення природного ландшафту в Парку природи «Беремицьке» з метою зберегти його від розорювання, - наголосив Віталій Загайний. Він також розповів, що обласна державна адміністрація працює над розробкою і затвердженням Стратегії розвитку на 2021-2027 роки, одним з напрямків якої є розвиток туризму та індустрії гостинності. Ще одним ключовим завданням є розбудова якісного транспортного сполучення, яке дасть змогу активніше на комфортніше користуватися історико-культурною та рекреаційно-туристичною базою регіону.

Туристичний потенціал області презентував заступник директора Департаменту культури і туризму, національностей та релігій ОДА Павло Веселов. За його словами, Чернігівщина  займає одне з провідних місць в Україні за кількістю пам’яток культурної спадщини. Їх налічуються близько 9 тис, з них майже 2 тис – національного значення.

- За ініціативою Президента України в цьому році започатковано проєкт «Туристичні магніти України», що передбачає визначення в кожній області по три-п’ять найбільш привабливих з погляду туризму об’єктів історико-культурного та природного значення. В Чернігівській області до переліку увійшли такі пам'ятки: Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця», Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній», Парк природи «Беремицьке» та Міжрічинський регіональний ландшафтний парк, Національний історико-культурний заповідник «Качанівка» та Новгород-Сіверський історико-культурний музей-заповідник «Слово о полку Ігоревім». Наразі триває  розвиток та розбудова цих магнітів в напрямку покращення матеріально-технічної бази, інфраструктури та промоції, - наголосив Павло Веселов, доповнивши свою розповідь відеороликами про ці об’єкти.

Журналісти у формі діалогу поспілкувалися з заступником голови облдержадміністрації, поставили питання.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини