Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:51:54

Знайти себе у мирному житті допомогла служба зайнятості

04.09.2020   08:03Агенцiя

Кардинально змінити власне життя 35-річна Валерія Медведєва вирішила після повернення з АТО. Родом вона з Полтави. З початком війни на сході країни, не вагаючись, поповнила лави волонтерів – возила автозапчастини у 3-йокремий танковий батальйон «Звіробій».

А одного разу не змогла відмовитися від пропозиції командира залишитися у підрозділі зв’язку. Так, на 1 рік і 8 місяців стала пліч-о-пліч з військовими боронити рідну землю. Серед них знайшла і свою «другу половинку» - чоловіка Андрія, з яким після служби повернулися на Чернігівщину.

Розповідає: «Продали квартиру у Полтаві, натомість придбали у смтМала Дівиця Прилуцького району будинок, машину, корову, кобилу... Щоправда, на сьогодні у господарстві залишились дві собаки, кіт та птиця.Я продовжувала шукати себе в мирному житті».

Ще на війні Валеріямріяла про справу, яка дозволить їй бачити навколо себе людей усміхненими та щасливими. Втілити у життя задумане допомогла служба зайнятості. Фахівці Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості, куди дівчина звернулася за допомогою у працевлаштуванні, запропонувалибезкоштовно здобути професіюперукаря.Пригадує: «Саме майстром перукарської справи мене завжди хотіла бачити мама. А я в дитинстві боялася цієї професії, бо одного разу під час стрижки мені ножицями поранили вушко. Проте, як бачите, згодом я до неї все ж таки прийшла». За професією безробітній довелося їхала до м.Чернігова. Каже: «Три з половиною місяці навчання на базі ДПТНЗ «ЧВПУ побутового обслуговування» пройшли «на однім диханні», дуже вдячна викладачам – вони справжні професіонали».  

А тим часом у селі, де мешкала Валерія,«кипіла робота» по ремонтуприміщення колишнього магазину. Там планували облаштувати перукарню, аджежінкам «за красою» доводилося їхати до Прилук, а це додатково витрачені час та кошти. Ремонт робили «усім миром», допомагали й спонсори, серед якихРоман Мороз - українець, який мешкає у Німеччині, та його мама – киянка Юлія Андріївна. Добрий почин підтримали й односельці. До роботи долучилися сім’я Легушенків, Юрій Лозовий, Валерій Горбань, подружжя Надія та Ярослав Бондар-Веремеєнко з Луганська та інші.

І сьогодні жителі смтМала Дівиця на Прилуччині можуть пишатися – у них таки є перукарня і назвали її на честь нашої героїні - «Валерія». Сьогодні в ній працюють, окрім Валерії Медведєвої, ще 2 жінки,які надають перукарські послуги та послуги з манікюру, роблять жінок цього селища красивими та щасливими.

Світлана Шеремет, обласний центр зайнятості

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини