Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:58:08

У Чернігівському філармонійному центрі відремонтували балетну залу

03.09.2020   09:03Агенцiя

Репетиції артистів балету тепер проходять у комфортних та зручних умовах. Адже зала тепер одна з найкращих в Україні. Репетиційні приміщення Чернігівського обласного філармонійного центру - балетну залу та роздягальню - повністю відремонтували. І артисти вже проводять тренування.

Днями заступник голови ОДА Андрій Подорван відвідав філармонійний центр та оглянув, як відремонтовані репетиційні приміщення, а також ознайомився з ходом реставраційних зовнішніх робіт.

Тут повністю відремонтували вентиляційну систему в залі, встановили кондиціонер, замінили електропроводку, відремонтували стелю, підлогу та забезпечили звукоізоляцію стін. Останнє важливо, оскільки в закладі одночасно можуть проводити репетиції декілька колективів і тепер вони не заважатимуть один одному.

Оновили 18 індивідуальних кабінок у роздягальні. Тепер комфортні умови для артистів балету із забезпеченням усіх належних санітарних норм гарантовано впродовж всього року, а не від сезону до сезону, як було раніше. Особливо це актуально з огляду на те, що в балетній студії займаються й чимало вихованців дитячих студій, які працюють при філармонійному центрі.

 - Загальний бюджет витрат на проведення капітального ремонту склав майже 1 млн 150 тис грн. Близько 90% фінансування - це бюджетні кошти. Паралельно з капітальним ремонтом репетиційних приміщень у філармонійному центрі повним ходом продовжуються й реставраційні роботи зовнішнього вигляду будівлі, яку віднесено до пам’яток архітектури місцевого значення, - зазначив Андрій Подорван.

Як вже повідомлялося, в ході реконструкції вже замінено вікна та двері будівлі на сучасні енергозберігаючі. Завершується реставрація фасаду філармонії і розпочнуться роботи по заміні покриття тротуару біля будівлі та ремонт системи водостоку.

 На сьогодні у філармонійному центрі працюють: академічний симфонічний оркестр "Філармонія", академічний камерний хор ім. Д. Бортнянського, академічний ансамбль пісні і танцю "Сіверські клейноди", академічний народний хор, духовий оркестр, капела бандуристів ім. О. Вересая, колектив концертних виконавців та Джаз-Бенд "BissQuit". Загальна кількість працівників понад 400 осіб.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.