Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:45:37

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

26.08.2020   09:19Агенцiя

25 серпня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Станом на 25.08.2020 р. в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 25 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19, з них 3 пацієнта з інших населених пунктів. Пацієнтів з вкрай важким перебігом захворювання на даний час в лікарні немає. Всі пацієнти перебувають на кисневій підтримці та отримують відповідні лікування згідно протоколів МОЗ.

В провізорному відділенні міської лікарні перебуває на лікуванні 37 осіб. З діагнозом пневмонія – 25 випадків, COVID-19 – 12 випадків. На кисневій підтримці перебувають 2 особи. За минулий тиждень в лікарні померло 2 особи з діагнозом COVID-19.

В режимі самоізоляції у місті перебуває 224 контактних осіб. 31 особа з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів та на контролі у чергового лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги.

Також відмічається збільшення кількості хворих на ГРВІ.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко звернувся до мешканців міста та закликав вчасно звертатися за медичною допомогою до сімейного лікаря, не займатися самолікуванням, а також чітко дотримуватись всіх призначень лікарів та медичного персоналу.

Для забезпечення населення міста необхідною медичною допомогою в міськлікарні додатково проведено розгортання ліжок – ліжковий фонд по наданню медичної допомоги хворим на COVID-19 збільшений до 50 ліжок. Для надання медичної допомоги хворим з пневмоніями та з підозрами на COVID-19 розгорнуто 25 ліжок. Додатково задіяні медичні кадри з терапевтичного та офтальмологічного відділень по лікуванню пацієнтів із патологією дихальної системи.

Через значне збільшення хворих на пневмонію та COVID-19 з 17 серпня по 1 вересня ніжинська міська лікарня виключно приймає мешканців територіальної громади. На даний час інфекційне та провізорне відділення працюють з перенавантаженням. Розроблені схеми щодо збільшення ліжкового фонду. У випадку значного збільшення пацієнтів будуть додатково розгортатися відділення.

Олександр Михайлович надав інформацію стосовно роботи ІФА лабораторії. На минулому тижні було зроблено пробне тестування. 25 серпня повторно будуть обстежені зразки, які направлять до Чернігівського лабораторного центру для підтвердження результату аналізу. У випадку співпадіння результатів буде отримано дозвіл на роботу ІФА лабораторії.

Ніжинським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та робочою групою проводяться комісійні перевірки транспортних засобів, закладів громадського харчування, продовольчі ринки, фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування. Закінчено перевірку готовності освітніх закладів міста до нового навчального року.

Завідувач Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Юрій Наріжний доповів, що наразі продовжує загострюватися ситуація з розповсюдженням коронавірусної хвороби. Фахівці лабораторного центру констатують, що особи, які контактували з хворими на коронавірус, не дотримуються режиму самоізоляції.

Анатолій Лінник зазначив, що на сьогоднішній день ситуація по навантаженості медичних закладів міста вже є значною. Вживаються додаткові заходи щодо забезпечення ліжками. «На жаль, на минулому тижні ми маємо 2 смерті з підтвердженим діагнозом COVID-19. Обидва пацієнти були доставлені до міськлікарні у важкому стані. Тож при перших симптомах респіраторного захворювання важливим є своєчасне звернення до сімейного лікаря та надання якісної медичної допомоги», - наголосив Анатолій Валерійович. Також очільник міста звернувся до присутніх керівників та всіх ніжинців на неухильному дотриманні карантинних вимог.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини