Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:36:29

У Чернігівській ОДА проголосували за проєкт-переможець "Всеукраїнського громадського бюджету" області в 2020 році

18.08.2020   14:24Агенцiя

17 серпня у Чернігівській ОДА відбулося чергове засідання конкурсної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів ДФРР. Засідання провів перший заступник голови ОДА Віталій Загайний.

Комісія у складі представників органів влади, громадськості та експертів розглянула ряд організаційних питань. Зокрема, мова йшла про перерозподіл коштів ДФРР та затвердження проєкту Всеукраїнського громадського бюджету в Чернігівській області у 2020 році.

Чернігівщина - друга з областей України, де провели конкурс Всеукраїнського громадського бюджету та визначили переможця. За результатами онлайн-голосування, серед 9 конкурсних проєктів найбільше голосів набрав проєкт «Впровадження сучасного комплексного рентгенодіагностичного обстеження дитячого населення в м. Прилуки Чернігівської області».

- Проєкт «Впровадження сучасного комплексного рентгенодіагностичного обстеження дитячого населення в м. Прилуки Чернігівської області» отримав найбільшу кількість голосів - 4872 або 32% від загальної кількості голосуючих. Відповідно до процедури проєкт має пройти останній етап - оцінювання конкурсної комісії на онлайн-платформі, - поінформував Віталій Загайний.

Після обговорення комісія схвалила загальний рейтинговий список і попередньо визначила переможцем конкурсу ініціативу Прилуцької громади.

Перший заступник голови ОДА також повідомив, що в процесі будівельних робіт, а також за результатами тендерів, по ряду проєктів ДФРР вдалося досягти певної економії коштів. Завдяки цьому з’явилась можливість спрямувати різницю на інші соціально важливі об'єкти.

- Чернігівська ОДА в режимі реального часу ретельно моніторить ефективність використання державних коштів замовниками. Коли є розуміння щодо резервного обсягу грошей - вносимо коригування і формуємо пропозиції по їх перерозподілу, - зауважив Віталій Загайний.   

На сьогодні обсяг заощаджених коштів становить 3 мільйони 382 тисячі гривень. Конкурсна комісія одностайно підтримала рішення спрямувати 3 мільйони 40 тисяч гривень на реалізацію сучасного комплексу рентгенодіагностичного обстеження дитячого населення в Прилуках, решту - на «Чернігівський обласний філармонійний центр фестивалів та програм».

На перспективу зекономлені кошти спрямовуватимуться на добудову Григорівської ЗОШ. Роботи на об’єкті вже стартували. Навчальний заклад відбудовують коштом співфінансування районного бюджету.

За словами Віталія Загайного, облдержадміністрація, місцеві органи влади і місцеве самоврядування максимально зацікавлені в тому, щоб Григорівська школа запрацювала якнайшвидше.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини