Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:37:58

Ніжин: відбулась щотижнева оперативна нарада

18.08.2020   10:16Агенцiя

17 серпня відбулась щотижнева оперативна нарада під головуванням міського голови Анатолія Лінника.

Керівники медичних закладів поінформували про стан епідеміологічної ситуації в місті.

Станом на 17.08.2020 р. в інфекційному відділенні перебуває на лікуванні 25 пацієнтів з підтвердженим методом ПЛР діагностування на COVID-19, з них 4 пацієнта у важкому стані та знаходяться на кисневій підтримці, отримують відповідні лікування згідно протоколів МОЗ.

В обсерваційному відділенні міської лікарні перебуває 20 хворих з діагнозом пневмонія, стан їх середньої важкості. В усіх пацієнтів відібрані біологічні зразки для проведення ПЛР діагностування.

В режимі самоізоляції у місті перебуває 186 контактна особа. Порівняно з минулим тижнем кількість контактних осіб значно збільшилася - на 65 осіб.

16 осіб з підтвердженими діагнозами COVID-19 перебувають на амбулаторному лікуванні під наглядом сімейних лікарів та на контролі у чергового лікаря центру первинної медико-санітарної допомоги.

Генеральний директор КНП «Ніжинської центральної міської лікарні ім. М. Галицького» Олександр Костирко надав інформацію стосовно роботи ІФА лабораторії. Приміщення лабораторії повністю облаштоване для проведення даного виду лабораторних досліджень. Обладнання пройшло технічну перевірку, відповідає стандартам. Персонал пройшов теоретичне та практичне навчання. 17 серпня заплановано забір зразків для проведення тестового випробування даного обладнання. Зразки відібрані у хворих на коронавірус та хворих, які знаходяться в обсерваційному відділенні, а також у медичних працівників. Зразки будуть обстеженні та направлені до Чернігівського лабораторного центру для підтвердження результату. У випадку співпадіння результатів буде отримано дозвіл на проведення ІФА діагностування у пацієнтів. Вартість даного обстеження становитиме 195 грн. Даний вид обстеження не входить в пакет безоплатної допомоги, яка гарантована державою та Національною службою здоров’я.

Ніжинським міськрайонним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області та робочою групою проводяться комісійні перевірки транспортних засобів, закладів громадського харчування, продовольчі ринки, фізичних осіб підприємців, які здійснюють свою діяльність у сфері торгівлі продуктами харчування. В деяких закладах виявлені певні недоліки та недотримання карантинних вимог. Типовими є: недотримання маскового режиму продавцями, дезінфікуючих заходів, не дотримання соціальної дистанції та інших вимог головного санітарного лікаря України. Також проводиться перевірка готовності освітніх закладів міста до навчального року.

Представник Ніжинського міськрайонного відділу ДУ "Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України" Василь Степаненко доповів, що наразі активно розпочалась друга хвиля розповсюдження захворювання COVID-19. Загалом захворюваність по місту складає 93 випадки (до серпня – 43 випадки). За два тижні серпня кількість випадків збільшилася майже на 50 %. Порівняно з минулим тижнем ріст захворюваності пришвидшився в 3 рази (10.08.20 р. - +11, а 17.08.20 р. - +33).

Міський голова Анатолій Лінник зауважив: «Ситуація з розповсюдженням коронавірусної хвороби погіршується. Літній період, відпустки послаблюють у людей пильність, почуття безпеки. Хвороба цього не прощає і ми маємо на сьогоднішній день відповідні результати. Недотримання карантинних вимог призводить до зростання показників захворюваності. Проводяться щоденні консультації з обласним управлінням охорони здоров’я стосовно ситуації по Ніжину і як попередити темпи зростання. Через заповнюваність ліжок в центральну міську лікарню будуть доставлятися хворі на COVID-19 тільки з міста Ніжина».

Очільник міста звернувся до присутніх керівників та всіх ніжинців на неухильному дотриманні карантинних вимог.

Начальник управління житлово-комунального господарства та будівництва Анатолій Кушніренко надав інформацію про стан роботи по виконанню проектів по місту. До кінця місяця планується закінчити 70% виконаних робіт. Міський голова зазначив, що по всім об'єктам ведуться роботи з дотриманням термінів їх виконання. "Проект можна оцінювати по ефективності тільки після того, як завершиться його виконання. Ми чітко слідкуємо і контролюємо договірні зобов'язання сторін та якість виконання робіт. Тільки по завершенню робіт можна буде зробити оцінку ефективності того чи іншого проекту", - наголосив Анатолій Валерійович.
Начальник управління культури і туризму Тетяна Бассак зробила оголошення стосовно проведення державних та міських свят.

23 серпня 2020 року заплановано: о 10-00 год на центральній площі міста біля адміністративної будівлі виконавчого комітету - урочисте підняття Державного Прапора України та церемонія вручення паспортів громадянина України; о 20-00 год у Театральному сквері - театралізована шоу програма «Ми українці». Показ українського етнічного одягу ніжинських майстринь.

24 серпня 2020 року заплановано: о 09-00 год біля пам’ятника Небесної сотні на вулиці Гоголівська - покладання квітів та проведення молебню Молитовним майданом, покладання квітів до пам’ ятника Тарасу Шевченка в парку культури та відпочинку ім. Т. Шевченка; о 10-00 год - урочистості та покладання квітів біля пам’ятника «Борцям за Незалежність» у парку Незалежності.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини