Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:22:02

У Чернігові розглянули концепцію майбутнього проєкту будівництва Палацу спорту

13.08.2020   09:10Агенцiя

У Чернігові 12 серпня в широкому колі учасників ще раз обговорили можливість будівництва міського Палацу спорту. Зустріч проходила в Чернігівській міській раді за участю міського голови Владислава Атрошенка.

У дискусії також взяли участь представники національних федерацій з різних видів спорту, спортивних шкіл міста, депутати міської ради, начальники профільних управлінь, представники ТОВ «СпортПроект», а також інші чернігівці, яких цікавить це питання.

Цього разу представник проєктної організації Володимир Шумілін презентував концепцію майбутнього об'єкту, основану на пропозиціях та побажаннях спортивної громади, а також результати більш глибокого вивчення економічної складової. Результатом комплексного вивчення всіх позицій став висновок, що доцільніше у Чернігові будувати Палац спорту, а не Міжнародний спортивний центр.

Далі учасники зустрічі детально розглянули питання щодо локації для будівництва. Були визначені сильні та слабкі сторони кожної з них, можливості та ризики. У висновку – високий потенціал завантаження та фінансової стійкості має об’єкт по вул. Пушкіна (Мар’їн гай). Він передбачає експлуатацію об’єкта на місцевому рівні з можливістю проведення заходів регіонального та національного масштабу. У той же час, відповідно до проведеного аналізу локація "просп.Миру/вул. Кільцева", де можна би було проводити спортивні заходи міжнародного масштабу, за відсутності постійного споживача має низький потенціал фінансової стійкості.

Проєкти мають однакову кількість залів. Відмінність - у кількості трибун для вболівальників та різна площа басейну.

За попередніми підрахунками вартість будівництва Палацу спорту по вул. Пушкіна, загальною площею 9300 кв.м, може складати 325 млн грн, а по просп.Миру (15000 кв.м) – 445 млн грн.

Начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту міськради Андрій Дериземля зауважив, що обидва проєкти потужні. Побудова такого об’єкту в принципі - вже нагальна необхідність для нашого міста.

Після тривалої дискусії міський голова запропонував присутнім визначитися шляхом голосування. У результаті – підтримку тих, хто зібрався в залі, отримала локація по вул.Пушкіна (Мар’їн гай).

- На сьогоднішній день будувати такий об’єкт саме на вул.Пушкіна – більш раціональне, обдумане і правильне рішення. Ми за нього проголосували, отримавши об’єктивну інформацію, - підкреслив Владислав Атрошенко.

Разом з тим, міський голова зауважив, що більший Палац усе-таки привернув би більше уваги до нашого міста, і дохідна частина від нього була би більшою також.

Проведені публічне обговорення та голосування є дорадчими, показують настрої громадськості, яку хвилює це питання. Остаточне ж рішення прийматиметься депутатами на сесії міської ради.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини